香港寵物小精靈村落 論壇

加入
樓主: petit
打印 上一主題 下一主題

不如討論下特首辯論~~

原帖由 愛‧怕‧蟲 於 15/3/2007 23:26 發表
不過相對於梁生,我認為曾生比較好。
起碼人家提問他真的是回應,不會說一兩句又去攻擊人……
梁聲稱要代表無錢無權無勢的人,不能顧全大體。

晚安…日後再討論。

我覺得曾生o係最初時人地問佢:"......$10你會點用"(靠大家記憶想想全文吧!),
但佢無乜講過$10點用,
只係帶人遊花園(個人意見),
所以我覺得佢都未算全部都有回應(幸好只少都未去攻擊人)
回復

曾生唔掂啦
比人疾到口啞啞, 口黑面黑
帶人遊花園
答非所問
身為特首對政府d 數字又唔熟

梁生...
多舉例子, 易打動人心
口才好
有溫書, 對好多數字都清清楚楚, 即刻講到出黎

果d 咩大學既調查係咪比曾大特首買起左? @@
回復

原帖由 ben 於 16/3/2007 22:12 發表
曾生唔掂啦
比人疾到口啞啞, 口黑面黑
帶人遊花園
答非所問
身為特首對政府d 數字又唔熟

梁生...
多舉例子, 易打動人心
口才好
有溫書, 對好多數字都清清楚楚, 即刻講到出黎

果d 咩大學既調查係 ...

↑↑  其實我都覺得如果論即場表現來說,梁生比較淡定。
不過站在曾生立場,如果不斷咁比人挑剔,都好難唔口黑面黑,況且梁批左曾咁多野,但佢自己即使真係做了特首之後都唔一定做得好過曾……
都係個句,世上點會有完美既政府呢……
回復

原帖由 愛‧怕‧蟲 於 17/3/2007 10:02 發表

↑↑  其實我都覺得如果論即場表現來說,梁生比較淡定。
不過站在曾生立場,如果不斷咁比人挑剔,都好難唔口黑面黑,況且梁批左曾咁多野,但佢自己即使真係做了特首之後都唔一定做得好過曾……
都係個句, ...

臨危不亂是「政治家(煲呔自稱是政治家)」的應有素質。
回復

印象最深刻有三句
1. 曾: 「ALAN, 你又計錯數啦」<<討論緊免費教育/小班教學既問題
2. 梁: 「又係唔排除? 我都唔排除我聽日會中六合彩!」<<雖然佢冇乜可能會"聽日"中六合彩...因為根本冇
3. 曾: 「呢十六個字係佛計」
回復

原帖由 elvis 於 16/3/2007 21:45 發表

我覺得曾生o係最初時人地問佢:"......$10你會點用"(靠大家記憶想想全文吧!),
但佢無乜講過$10點用,
只係帶人遊花園(個人意見),
所以我覺得佢都未算全部都有回應(幸好只少都未去攻擊人)

其實我覺得佢地成日互相攻擊,就連佢地握手果陣.......(唔知大家有冇留意到,佢地握手果陣係大力咁搖對方,好似心入邊同對方講:死粉腸)
回復

原帖由 無聊人=.= 於 17/3/2007 12:00 發表

其實我覺得佢地成日互相攻擊,就連佢地握手果陣.......(唔知大家有冇留意到,佢地握手果陣係大力咁搖對方,好似心入邊同對方講:死粉腸)

可以媲美毛澤東的力度XD
回復