香港寵物小精靈村落 論壇

加入
樓主: 小鱷
打印 上一主題 下一主題

[討論] 有些問題=口=

根據無線電視於十二月五日上載之節目表,翡翠台將由十二月廿四日起逢星期六、日下午五時至五時半播放《寵物小精靈超世代》(第一輯262-276及第二輯1-37),零七年二月十七日將播放第二輯之內容,直至六月二十三日。

置頂的東東...
回復

原帖由 abc666 於 31/12/2006 17:37 發表
愈來愈覺得d pm配音好xyzabc

真係叉到極XD,個精靈名=叫聲真係核突到冇人油,例如哈古龍會~哈古~~咁叫,完全"冇浴"龍系精靈呀
回復

原帖由 無聊人=.= 於 31/12/2006 21:58 發表

真係叉到極XD,個精靈名=叫聲真係核突到冇人油,例如哈古龍會~哈古~~咁叫,完全"冇浴"龍系精靈呀

[同意]我比較喜歡日本配的 嘩d嘩d嘩d嘩d啦~ 既小鋸鱷跳舞聲 多過tvb既 小鋸小鋸小鋸~[/同意]
回復

D精靈叫聲好難聽= =由基~~~~~~
回復

河馬王= =
fuc烈托c= =(人地日本係[巴巴]叫,佢就照名讀)
回復

TVB大木博士講座的大木博士好白痴,佢叫咩「比......比卡超」,笑左我以內。
回復

重有由基拉的噪音絕招發音應是「渴..............................」,「Yo基.....Yo基....Yo基」是叫聲。日文由基拉都是噪音絕招發音應是「渴..............................」,「Yo基...Yo基......Yo基」是叫聲。寵物小精靈的噪音絕招沒可能是叫聲。TVB把由基拉的噪音絕招發音叫做「由基.....................」,是不正常,已經不是難聽的問題了。
回復

以上所有人說的我完全同意!
我覺得D叫聲簡直是把精靈兒童化
另外我想問下點解小智好地地唔要由基拉呀?
P.S.一集電視戲都有x多留言

回復

原帖由 251386 於 1/1/2007 11:50 發表
TVB大木博士講座的大木博士好白痴,佢叫咩「比......比卡超」,笑左我以內。

講得岩,這個也很好笑

比比比比卡超 ,如果我唔係DOWNLOAD過黎睇,我都以為佢會講比比比比比鳥=口=
日本是 papapapaki超~(都好聽過tvb=口=)
回復

原帖由 小鱷 於 1/1/2007 05:08 PM 發表

講得岩,這個也很好笑

比比比比卡超 ,如果我唔係DOWNLOAD過黎睇,我都以為佢會講比比比比比鳥=口=
日本是 papapapaki超~(都好聽過tvb=口=)

有時是當集出場的新PM叫聲的
回復