香港寵物小精靈村落 論壇

加入
樓主: 幻藍
打印 上一主題 下一主題

weekend時無聊捕蛋的成果

原帖由 sapphire 於 11/10/2006 18:06 發表

怎會啊? kai龍大大的要求一向比我的更高~

新手找到優質品種算不上什麼,不分享了
========================================================
現在我遇上色違精靈時,一般的做法是不攻擊,只拋精靈球,若牠有 ...

寶石真愛說笑
回復

原帖由  於 11/10/2006 16:55 發表
3隻的評價和某寶石一樣,真巧

為何不分享?

伊貝方面想看更實際的個體.........

------------------------------------------------------------------------------------------------------- ...

真無奈 , 有好個體時沒好性格 , 有好性格時沒好個體.......
====================
當時身上pm ball有限
一個quick ball...捉唔到
一個hyper ball...捉唔到
只好上gengar催眠再用小拳石慢慢磨
打一下原本扣不到25%的 , 誰知之後一下命要就把牠打死了...(明明小拳石低lv好多的/.\)
回復

我綠寶石玩左>100個鐘都一隻閃光都見唔倒(id:2xxxx,唔記得)
我個妹玩左幾粒鐘就捉左隻閃光293(id:0xxxx,都係唔記得)
點解佢運氣咁好?id=0xxxx就係好架咩?
回復

/me n年前綠寶石時間已到了999:59的人路過

rp問題,怨不了人
回復

原帖由 jasonho1994 於 11/10/2006 19:04 發表
我綠寶石玩左>100個鐘都一隻閃光都見唔倒(id:2xxxx,唔記得)
我個妹玩左幾粒鐘就捉左隻閃光293(id:0xxxx,都係唔記得)
點解佢運氣咁好?id=0xxxx就係好架咩?

又不是特別強,這些可遇不可求的東西就算了吧
=================================================
記得我弟玩S時在試過同一天遇上兩隻,太幸運了=.=
回復

綠寶石遊戲時間最大去到邊,到左會唔會冇紀錄?
回復

原帖由 jasonho1994 於 11/10/2006 19:25 發表
綠寶石遊戲時間最大去到邊,到左會唔會冇紀錄?

上限就是999:59
只是遊戲時間會佛流
此外沒有任何影響
回復

長久以來,我只在火紅捉了隻閃光高竇貓(my friend 有四隻) ....綠寶石(老翻)遇0隻
回復

原帖由 幻藍 於 11/10/2006 18:52 發表

真無奈 , 有好個體時沒好性格 , 有好性格時沒好個體.......
====================
當時身上pm ball有限
一個quick ball...捉唔到
一個hyper ball...捉唔到
只好上gengar催眠再用小拳石慢慢磨
打一下原本扣 ...

要完美就要付出極多時間.../.\

綠寶生蛋生到傻才生出一隻好性格和平均個體29的飛天螳螂...

======================================

最無奈的不是在野生原野遇到嗎...

我多次因這樣而錯過色遺...
回復

天天天天天天天天天天天天天天啊!!!!!!!!!!!!!!!
(第17隻)
性格:+攻-特攻
HP:29
A:31
D:31
SA:27
SD:29
SP:31

物極必反啊!!!
之前命要長尾怪手的詛咒變成了抽到好個體的RP了
回復