香港寵物小精靈村落 論壇

加入
打印 上一主題 下一主題

陳易希會考得3分?

人地收佢,d人都無得講啦,佢地都無證據話佢真係得3分
回復

原帖由 fish 於 16/8/2006 22:38 發表
估唔到尼度會有人post佢...(笑)

我認為,人怕出名豬怕肥又多了一個例子了XDDDDDD

(人家的分與我何干= =?)

edit:打錯字
佢冇打錯...因為這篇野係yahoo轉過來的= =
回復

原帖由 奇異 於 17/8/2006 22:41 發表

佢冇打錯...因為這篇野係yahoo轉過來的= =

我edit我的錯字而已.....我早在別壇看到這"news"了= =
回復

由此至於都唔覺得佢有咩咁勁
回復

其實陳易希既校內成績平平,phy chem bio都唔算突出,
回應番樓上(定樓下?搞唔清上同下既分別)某帖,
佢phy chem bio未必全C。

同埋陳易希一早(去美國之前)已經向學校要求唔公開佢既成績,
直至佢番來為止,佢會親自向傳媒公報,
校內亦向所有職員發了memo:
「若有人詢問陳易希同學會考成績,一律禁止回應或公開其成績……」
(類似文字啦~因為我都唔係好記得)
況且校內見過佢張成績單既人少之有少,高層同班主任多數都知道,
但係再低級d既老師都唔可以知道佢既成績,
所以報導話校內傳佢3分根本就係無稽之談,
因為佢地乜都唔知,都係估估
回復

原帖由 pokevect 於 19/8/2006 20:26 發表
其實陳易希既校內成績平平,phy chem bio都唔算突出,
回應番樓上(定樓下?搞唔清上同下既分別)某帖,
佢phy chem bio未必全C。

同埋陳易希一早(去美國之前)已經向學校要求唔公開佢既成績,
直至佢番來為止, ...
其實陳易希有沒有去考電子與電學?
如果佢有考的話,奪A也應該無難度吧?
而且佢應該phy chem 拿C的吧?卅_卅
=========================
陳母說了要陳生讀完大學,才告訴他成績.....
回復

如果陳易希真係高分既話,間學校實會大肆宣揚…
況且唔見得成個機械人都係佢整,
因為整一個機械人真係要睇好多英文參考書,
以佢既英文程度,我唔覺得佢會睇
回復

原帖由 Royal 於 20/8/2006 02:00 發表
如果陳易希真係高分既話,間學校實會大肆宣揚…
況且唔見得成個機械人都係佢整,
因為整一個機械人真係要睇好多英文參考書,
以佢既英文程度,我唔覺得佢會睇

no~no~
整一個機械人唔一定要睇好多英文參考書
可以睇日文參考書(轟)
其實也有很多簡體字參考書....
===========================
陳生只是製作機械人的硬件部份........
軟件部份應該與他無關........
而且,從一開始他已經有超乎中學生應有的電子學知識..........
還有,從來無人說他英文程度極差。
就算英文程度一般,也可讀英文參考書。
如果你只以學校優劣來評他人程度,
那麼我的英文程度比陳生還要差吧?
回復

如果佢真係得3分
咁樣我既蠢蠢家姐都高分過佢 @3@
回復

原帖由 jbano2 於 20/8/2006 10:58 發表

no~no~
整一個機械人唔一定要睇好多英文參考書
可以睇日文參考書(轟)
其實也有很多簡體字參考書....
===========================
陳生只是製作機械人的硬件部份........
軟件部份應該與他無關........

我也同意陳生本身的語文能力也是有一定的,
只不過會考並不是評估一個人的語文能力怎樣怎樣,
而是評估一個人懂得考試與否。

陳生假如真的考得不錯的話,
學校才不會收收藏藏吧? 始終利字當頭, 學生利益只會靠邊站

但會考3分之說, 我又不太相信,
感覺是有人眼紅他中五拔尖而已...
回復