香港寵物小精靈村落 論壇

加入
樓主: sinsisi2006
打印 上一主題 下一主題

緊急-- 請幫忙!!!

原帖由 sinsisi2006 於 25/4/2006 09:54 發表
不,我自己當然不是,只係我岩岩開個email, 看看有冇人發email 來..
佢媽媽說同佢爭吵,但我唔知信唔信佢;我同佢講,不如報警,但佢的語氣好似唔係好想理
我都想報警,但我又覺得未到咁嚴重,因為個朋友昨天有打個比我 ...

失蹤24小時已經要報警
事件的嚴重不是靠自己來衡量的
一直以為沒有問題才是最大的問題
總之 , 單靠自己來判斷一切事情是最不可靠的
回復

回覆ben:

1 我聽到電視聲同埋店舖裏的客人問野,並有狗吠聲,所以那時他在舖裏...不過呢個都唔係重點..
2 那些叮叮聲大約五、六秒才會聽到...我都唔知點形容好,大概是類似警號的聲音.. you get it?

回覆可愛的兔兒:

那朋友昨天告訴我,她不再返屋企,唔知係咪真呢,佢離家出走,因冇來電顯示,所以冇法揾到她。
是啊,我一早已想過要報警。佢媽媽都好奇怪,佢話同個女吵架,佢都好似唔緊張個女,好似我仲緊張過佢...
我同佢媽媽講,不如報警,佢媽媽就話唔得閒住,跟住收左線。如果唔通知佢屋企人,自己走去報警,好似唔係咁尊重佢屋企人
回復

原帖由 sinsisi2006 於 25/4/2006 21:06 發表
回覆ben:

1 我聽到電視聲同埋店舖裏的客人問野,並有狗吠聲,所以那時他在舖裏...不過呢個都唔係重點..
2 那些叮叮聲大約五、六秒才會聽到...我都唔知點形容好,大概是類似警號的聲音.. you get it?

回覆可愛 ...

她家人不會少少緊張, 少少擔心也沒有吧...?
嘗試親自找找他們~?
回復

就係好奇怪..佢媽媽好似唔想理,一d都唔擔心
回復

原帖由 sinsisi2006 於 26/4/2006 10:03 發表
就係好奇怪..佢媽媽好似唔想理,一d都唔擔心

所以就叫你親自找找他們嚕~~  -.-
回復