香港寵物小精靈村落 論壇

加入
樓主: windy
打印 上一主題 下一主題

偷地攤野有可能嗎?

原帖由 windy 於 2006-1-8 01:29 AM 發表

打死左佢再黎多隻, 果一隻既位置係地攤度定係死既位置度?
殺佢咪有好多exp lor?

放心吧,這隻超高Lv的怪物只有個位數字的exp~
--------------------------------------------------------------------
偷野已是家常便飯,Team中有70Lv以上的精靈要殺牠應該不難....
唯一要小心其噪音攻擊,減完防之後Lv100的精靈都有生命危險~

回復

降防1點真係影響咁大架咩?
回復

原帖由 windy 於 2006-1-8 12:38 PM 發表
降防1點真係影響咁大架咩?

佢果招係降2點防= =我試過幾次架喇...仲比佢招原始力量屈 佢係咁加能力 屈屈下死左..
回復

原帖由 比超仔 於 2006-1-8 01:30 AM 發表

好似係果層d怪ch哂做佢=.=""

果層D怪唔會變...會響返晒度

不過會響呢層迷宮隨機一個地點出一隻.....總知就係狂出=.=....
回復

講個無恥D既方法,LOCK住你D小精靈既血,我就系甘捉既,當時身邊只帶左一隻神獸
回復

原帖由 歐陽政 於 2006-1-8 06:25 PM 發表
講個無恥D既方法,LOCK住你D小精靈既血,我就系甘捉既,當時身邊只帶左一隻神獸

何謂LOCK住你D小精靈既血 = =?
使用邪道?
回復

就系邪道啦,我系用遊戲修改器既,不過就算系甘都要好好既運氣,我後黎試過幾次都5得,距一下子打死左我
講返樓主既問題,正常既打法應該系甘樣(非我原創,朋友提供):
首先你既小精靈要90級以上,再帶上朋友頭巾,甘樣先至可以將變色龍既捕捉率由負數變翻正數
跟住系變色龍既資料:
體值:HP195、物攻96、特攻93、物防77、特防71
招數:噪音+亂搔+原始力量+替身/精神光線
雖然體質一般,但系如果距連用幾次噪音(降2級物防)再用亂搔,基本上就死硬啦,有幾次一下子打我成千血,秒左……所以要帶多D回復增強防禦既道具,仲有帶上岩石或者鋼鐵系既小精靈,減少傷害
回復

原帖由 歐陽政 於 2006-1-8 06:43 PM 發表
就系邪道啦,我系用遊戲修改器既,不過就算系甘都要好好既運氣,我後黎試過幾次都5得,距一下子打死左我
講返樓主既問題,正常既打法應該系甘樣(非我原創,朋友提供):
首先你既小精靈要90級以上,再帶上朋友 ...

用遊戲修改器只會大大減低遊戲的趣味 = =
再且forum比講邪道嗎?

首先你既小精靈要90級以上,再帶上朋友頭巾,甘樣先至可以將變色龍既捕捉率由負數變翻正數!
<----最大機會率都只是得0.1%....慢慢吧~

打變身龍很簡單,根本上帶住反射帶已可以反彈大部份招式
印象中只得精神光線反唔到~
回復

頭像被屏蔽
回復

原帖由 pokemon朋友 於 2006-1-8 06:58 PM 發表

最多扣999 bo=.=
冇可能有扣千血啊

pm身上的確只顯示999
但係你睇下而d文字就會見倒過千
回復