香港寵物小精靈村落 論壇

加入
樓主: £戩§
打印 上一主題 下一主題

努力值問題

Originally posted by 00000.0 at 2005-9-16 08:08 PM:

雖然唔係超人,不過有時1hp可以救命的,差一都是有分別呀,有亦無害嘛,
你怕麻煩的話是沒所謂的,你不志在可以不理,差別通常唔會好明顯

係呀.....一係唔明顯好似你隻獸有169攻同170攻可以話係冇分別,所以果一可以唔練吧??
回復

我現在升鐵甲犀牛 我隻野大約升左100點攻既努力值 但係而家升都係+2~3攻既=.=
回番最前的回覆 那升2~3點和沒有升努力值有什麼分別= =
回復

Originally posted by luf0ll at 16-9-2005 20:05:

[fly]但係得加得果一有咩用喎....比你有多一都唔會變超人啦,我飛呀飛~你睇唔睇到我呀??[/fly]

我有一次同人打2vs2,我死剩毒雙同雷彈,佢死剩雷鳥,跟住3隻野一齊用Protect,我諗住毒雙Protect再雷彈炸死雷鳥,點知Protect失效(第2次連續用),最後我隻毒雙炸剩1HP先贏到
回復

再一問 如果當我想升努力值的寵叫a
我首先放左a出黎 之後我用隻b黎打死隻寵 a會唔會加努力值
回復

Originally posted by Kimo at 2005-9-16 11:43 PM:

我有一次同人打2vs2,我死剩毒雙同雷彈,佢死剩雷鳥,跟住3隻野一齊用Protect,我諗住毒雙Protect再雷彈炸死雷鳥,點知Protect失效(第2次連續用),最後我隻毒雙炸剩1HP先贏到

你的運氣也太好了吧..................................但有時, "1"也是關鍵
回復

Originally posted by £戩§ at 2005-9-20 09:18 PM:

邊個答到我呀= =
回復

回復

就算是用學習裝置都可以有努力值(是每人一份,不是分半)
回復

Originally posted by £戩§ at 2005-9-20 09:18 PM:

當然會吧.....曾經何時不少人都係用這方法練努力值~
不過,而家D人貪方便通常會使用學習裝置~=D
回復

Originally posted by BENNY2 at 2005-9-21 07:18 PM:
就算是用學習裝置都可以有努力值(是每人一份,不是分半)

咁姐係連隻精靈都唔洗出黎@@?
好正啵
回復