香港寵物小精靈村落 論壇

加入
樓主: *﹏綾
打印 上一主題 下一主題

[轉] 你細路仔時必做20件事

沒有做過:
01. 玩米缸,將手插入米缸裡面o既米裡面.(好常做既事,以為入面有咸蛋)
02. 在百貨公司入面「篤」扶手電梯的吊牌(勁喜歡篤,俾人話都係)
04. 用錶面反射陽光,照黎照去(上堂會做既)
08. 食完瑞士糖之後,將糖紙包番個原本四四方方果個形(未試過,好少食瑞士糖,新年收到會唔高興)
10. 踩水tum,係好特登果隻(好細個既時候,仲有水鞋就會咁,大左唔得喇)
12. 搣牆上的乳膠漆或牆紙(阿媽間房玩過dd啦)
14. 整濕d紙巾,掟上學校廁所天花頂.(冇玩過,我讀書時期好乖架)
15. 食完綠箭香口膠,一定摺返成張包裝紙再放返入個大套入面.(表哥教既)
16. 響課室玩過俄羅斯輪盤,將玩粉刷霑滿粉筆粉放係風扇上面等個
風扇轉轉下轉得怏個時飛出黎睇下個粉刷中邊個(同14)
17. 拿阿媽d線圈放膠袋(當風爭甘放)(勁玩,放過好多野架)
18. 拿AA膠痴o的手指....再等佢乾....用口咬返o的膠出o黎...一塊塊的....(我係痴住自己隻手,同阿媽講,我抽筋呀…)
19. 用塗改液....係咁o即起一個位...等佢變一個半圓波波...乾左面果層.....再用手o禁爆佢.....再去廁所洗手..........(嘩,小學玩過,之後阿媽話有毒,就冇玩喇)
22. 細個無意義動作:用禁芯筆/鉛筆篤擦膠,整到好多一粒粒鉛筆痕,唔知為乜
= =(我真乖...)
回復

除左1,14,15,16,17 其他都係
回復

超準喎....
十成有九成都準...
我細個時原來都唔係差....
回復

03. 地下有階磚特登隔一格一格黎行(不可踩界,要完全在格內

中4了..宜家仲有做...-v-"
回復

好似全部都有...........
回復

除8,14-21外,全部做過
特別係2,我到衣家都仲玩
回復

5 7 9 10 11 19 21 條都有喎...嘻嘻..都幾百厭 
回復

08. 食完瑞士糖之後,將糖紙包番個原本四四方方果個形(未試過,好少食瑞士糖,新年收到會唔高興)
13. 係o既平滑地面上面「冼」下「冼」下.(勁喜歡﹗)
14. 整濕d紙巾,掟上學校廁所天花頂.(冇玩過,我讀書時期好乖架)
15. 食完綠箭香口膠,一定摺返成張包裝紙再放返入個大套入面.(表哥教既)
16. 響課室玩過俄羅斯輪盤,將玩粉刷霑滿粉筆粉放係風扇上面等個
風扇轉轉下轉得怏個時飛出黎睇下個粉刷中邊個(同14)
17. 拿阿媽d線圈放膠袋(當風爭甘放)(勁玩,放過好多野架)
19. 用塗改液....係咁o即起一個位...等佢變一個半圓波波...乾左面果層.....再用手o禁爆佢.....再去廁所洗手..........(嘩,小學玩過,之後阿媽話有毒,就冇玩喇)

上面的東東我無做過,看來我小時候是一個乖乖女~(星之音:不見得。(我:可惡!)
回復

只有2件事係冇做到
回復

真係好無奈,我竟然全部都做過
回復