香港寵物小精靈村落 論壇

加入
樓主: 甲斐剎那
打印 上一主題 下一主題

寵物小精靈 X、Y ‧ 消息集合與討論帖(9月13日,美國官網提供的新情報)

回復

回復 1911# justin_chu

我係百度同另一個外國網站睇返黎。雖然有好多game圖流左出黎,但有時睇睇下果堆圖,就會開始有疑問。
不過無論點都好,好想快D玩到XY
回復

你問我既話我覺得只係官方官媒造謠
有冇可能咁耐全部料都係流?
回復

回復 1913# hkpnve2

所以我睇完就算,但想睇下大家有咩意見
大家會唔會同我一樣有D疑問咁。
回復

要知道目前已知能夠mega既神獸就只有超夢夢,有咩比賽真係會比你用超夢夢打?
如果能力只係升到 ...
hkpnve2 發表於 6/10/2013 09:56 PM

其實你有冇睇清楚佢講咩
佢唔係話 超夢夢 有幾勁 有幾屈機
佢只係提出左:

mega左既pokemon能力強左唔少(包括打撃面,抗性,種族值,特性)
相比起一大埋本身比賽較少出現(好似巴他蝶之類種族值比較低/其他實用性比較低既精靈)
呢類精靈既出現率會更低

我覺得mega精靈的確可以令對戰既多樣性提高
令對戰有更多既變化
但係身處係雪櫃入面既精靈未必可以受惠
畢竟佢地唔一定有得mega
回復

其實我都5明老任點諗,超夢夢,理魚龍,化石飛,地龍個d本身已經好勁好熱門! 跟本5需要再強化or 進化!
依家咁樣搞到冷門既pokemon更加冷門,差距更大
回復

其實我都5明老任點諗,超夢夢,理魚龍,化石飛,地龍個d本身已經好勁好熱門! 跟本5需要再強化or 進化!
依 ...
keiii321 發表於 7/10/2013 05:59 PM

好開心有人同我一樣諗法><
希望XY有舊寵進化啦
回復

劇1情有得送路卡+mega進,我太感動
回復

就咁睇  個Z神獸唔似上得封面.....  所以如果出Z的話應該會有第2型態

FF:Z個頭有條白色紋  會唔會好似條拉鏈咁MOK落去 好似脫皮咁 變第2型態

BTW  世界樹除左 鷹  鹿 蛇 松鼠之外 好似仲有山羊 同隻金雞....
回復

就咁睇  個Z神獸唔似上得封面.....  所以如果出Z的話應該會有第2型態

FF:Z個頭有條白色紋  會唔會好似條 ...
95806788 發表於 7/10/2013 09:47 PM

我覺得第2型態會好似北歐神話個條龍咁
回復