香港寵物小精靈村落 論壇

加入
樓主: 甲斐剎那
打印 上一主題 下一主題

寵物小精靈 X、Y ‧ 消息集合與討論帖(9月13日,美國官網提供的新情報)

從XY公佈左同暫時已知偷跑的MEGA精靈可見, 遊戲裏面令勁同高種族值的精靈更勁 , 更氾濫
而好多冇咁勁同本身唔多人用的精靈更少人用, 除非老任比多D中游的精靈MEGA , 有冇村友有同感?
回復

從XY公佈左同暫時已知偷跑的MEGA精靈可見, 遊戲裏面令勁同高種族值的精靈更勁 , 更氾濫
而好多冇咁勁同 ...
Krokodile 發表於 6/10/2013 09:49 PM

期望mega巴他蝶 (做夢中)
回復

而好多冇咁勁同 ...
Krokodile 發表於 6/10/2013 09:49 PM

要知道目前已知能夠mega既神獸就只有超夢夢,有咩比賽真係會比你用超夢夢打?
如果能力只係升到493咁高既話升既幅度有限之餘都唔夠把炮,d人都費鬼事浪費道具位裝megastone啦
而且講到明mega進化係超越小精靈自己的覺醒,如果覺醒咗都先得個「丁屎咁der」既升幅會唔會低能得滯?

而且佢基數大升得當然特別多,唔應該因為超夢夢呢個神獸特例就覺得mega一定全部神屈
回復

期望mega巴他蝶 (做夢中)
小倩 發表於 6/10/2013 09:54 PM

我期望有mega烈焰馬>< 變飛馬
回復

kennyso123 該用戶已被刪除
回復

最愛的電龍已有mega www
因為mega頭炮消息有電龍, 所以對mega 這系統特別期待www
回復

其實官方已經不會再發佈消息?
回復

那就讓艾路雷朵也 MEGA 吧 ~
aboyu 發表於 6-10-2013 18:12

同意啊^^
只有女的mega不公平吧。。。。
男的也應該有的
回復

回復 pokemon99103

如果真是連艾路雷朵都用埋米格石進化的話一定會變得比之前更加強大呀!
回復

登錄/註冊後可看大圖

今日係網上面見到,話之前係網上流出嘅野係假嘅。睇完之後,其實我對於現有所流出嘅野係有幾個疑問。

1. 雖然傳聞話今次得約70幾隻新pokemon,但睇真D有發現有D屬性係偏少。例如,地面系除左果隻灰色兔進化之外,另一隻係Z,而毒系只係得海馬同佢嘅進化。
2. 過住嘅遊戲入面(除左gen 5),都會有歷代pokemon嘅前進化/進化,但到目前果堆已知/已leaked嘅圖,只有伊貝有進化,其他歷代pokemon嘅前進化/進化都未見。
3. 今次神獸比歷代少,暫時得XYZ,可能其他神獸會係XYZ之後。
4. 同埋我覺得外國嘅 game shop唔會咁快係成10月頭已經收到game

但同時之間,網上亦都流傳左唔少game play影片/pokemon 進化影片。
我係度諗,如果果堆已leaked嘅全部都係假嘅話,都幾好呀。
回復