香港寵物小精靈村落 論壇

加入
樓主: 貝貝龍
打印 上一主題 下一主題

GBA不思議之迷宮-赤之救助隊下載

關閉 [複製鏈接]
前兩天開始玩...
玩極都唔識...

死啦...
依家去到急凍鳥,被困在急凍鳥那裏,不夠打又走不了...
我鐵腕得Lv15,同伴火球鼠得Lv16...
最好果次扣左急凍鳥5百幾hp之後又死了...
輸我又會冇哂 $5xxx, D 道具又會減半,仲要仍然困在迷宮裏怎麼辦呀...>.<

=============================================

甚麼飽滿度、聰明度、招神獸,D道具點用全部不懂........
唉...救命呀...
回復

死啦...
依家去到急凍鳥,被困在急凍鳥那裏,不夠打又走不了...
我鐵腕得Lv15,同伴火球鼠得Lv16...

你身上有什麼item?
鐵腕和火球鼠有什麼招?

最好果次扣左急凍鳥5百幾hp之後又死了...
輸我又會冇哂 $5xxx, D 道具又會減半,仲要仍然困在迷宮裏怎麼辦呀...>.<
有可能的話在打急凍鳥多升1lv吧
ps:試試在savepoint向下行看看可不可以回到洞口的savepoint

甚麼飽滿度、聰明度、招神獸,D道具點用全部不懂........
唉...救命呀...

http://www.pm525.net/jiuzhu/operation.htm
回復

你身上有什麼item?
鐵腕和火球鼠有什麼招?

道具全部不懂怎麼用...

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

火球鼠
  撞擊
  瞪眼
  煙幕
  火苗
鐵腕
  下旋
  瞪眼
  集中力量
  手刀'
有可能的話在打急凍鳥多升1lv吧
ps:試試在savepoint向下行看看可不可以回到洞口的savepoint

我已經入到去面對住急凍鳥了...
都想我未入去...
在savepoint向下行可以出到洞口...
但係我現在在面對住急凍鳥...
如果要出果度就要犧牲 $5千 + 道具...

thx~

[ Last edited by smallpotato226 on 2005-12-8 at 04:13 PM ]
回復

開始可以掉佢...用第一個item~

then瞪眼+煙幕(用b3個item,連繫)

鐵腕打佢~~~i think ok啩~
回復

道具全部不懂怎麼用...

用圖2第三個item把
火球煙幕連火苗  or
煙幕連瞪眼  or
鐵腕瞪眼連手刀吧
火球鼠
  撞擊
  瞪眼
  煙幕
  火苗
鐵腕
  下旋
  瞪眼
  集中力量
  手刀'

把火球鼠set成只能使用招式
限定只可以用煙幕和火苗(or只用煙幕)
在急凍鳥中煙幕時set成只可以用瞪眼
鐵腕一開始用集中力量
趁急凍鳥中煙幕時用瞪眼
自己執生/.\
我已經入到去面對住急凍鳥了...
都想我未入去...
在savepoint向下行可以出到洞口...
但係我現在在面對住急凍鳥...
如果要出果度就要犧牲 $5千 + 道具...

你在savepoint沒有save嗎=.="

[ Last edited by 可愛的兔兒 on 2005-12-8 at 04:36 PM ]
回復

Thx各位ge advice...=0=

其實最難打係:
1)唔知佢有多少HP
2)打佢pp要用double...煙幕只可用5次...
3)一定要搏佢出親龍捲風同吹冰都miss(因為一擊死)
4)同伴或我一瓜即當輸...

我扣佢五百幾果次係咁ge:
1)集中力量升攻
2)火球set成只可出煙幕
3)鐵腕再瞪眼
4)火球出煙幕
5)鐵腕再瞪眼
6)火球出煙幕
<之後開始就:
1)鐵腕不停手刀一冇集中力量就再出
2)火球梅花間竹出瞪眼/煙幕>
扣左佢10次之後冇哂煙幕死lu...
最煩係補pp只能補自己(鐵腕)補不了同伴(火球)...../.\

=====================================

連繫玩過了...沒大效用而且pp又......

把火球鼠set成只能使用招式
限定只可以用煙幕和火苗(or只用煙幕)
在急凍鳥中煙幕時set成只可以用瞪眼
鐵腕一開始用集中力量
趁急凍鳥中煙幕時用瞪眼
自己執生/.\

唯試試看...

你在savepoint沒有save嗎=.="

沒有..=="'

[ Last edited by smallpotato226 on 2005-12-8 at 04:56 PM ]
回復

我扣佢五百幾果次係咁ge:
1)集中力量升攻
>>集中力量升的不是攻/.\
2)火球set成只可出煙幕
3)鐵腕再瞪眼
4)火球出煙幕
>>對手受煙幕影響時出不出也一樣 , 把握機會打人吧
5)鐵腕再瞪眼
6)火球出煙幕
>>同上
<之後開始就:
1)鐵腕不停手刀一冇集中力量就再出
>>不用集中力量也沒有關係.....=.="
>>把握機會打人吧
2)火球梅花間竹出瞪眼/煙幕>
>>煙幕是不用狂出的說=.="
>>利用火球是火系的優勢吧
扣左佢10次之後冇哂煙幕死lu...
最煩係補pp只能補自己(鐵腕)補不了同伴(火球)...../.\
>>選補pp item後選第二項讓隊友帶item , 牠會自己用的
回復

Originally posted by 可愛的兔兒 at 2005-12-8 05:32 PM:
>>集中力量升的不是攻/.\

>>對手受煙幕影響時出不出也一樣 , 把握機會打人吧

>>選補pp item後選第二項讓隊友帶item , 牠會自己用的

>>我知是升命中要害的
但係唔知點解出左勁D
一冇左把劍又弱了...
e.g. 出左集中力量扣110   唔出扣70

>>出到佢頭上有箭咀轉轉下就ok?

>>ok

thx=]
回復

邊個屋給鳳凰的= =
抓不到= =
回復

大家好~岩岩青版入手~
第一隻簡左鐵腕...第二次簡左水躍魚...不過都唔係我杯茶=.=
我想主角係車厘龜or水鱷...
可以話我知點簡先簡到呢?
最好係可以知道全部pokemon既就更好啦[E-Hap]
回復