香港寵物小精靈村落 論壇

加入
樓主: 甲斐剎那
打印 上一主題 下一主題

Puzzle and Dragons 集中討論帖

我怕我開哂水奶+商業+雙子+水幻獸火力過大,一下子秒掉3隻吸血鬼,到BOSS時技又未滿......

唔拉5粒 一定秒唔到

唔落水幻怕秒唔到蒼劍,同埋個空缺由邊隻補? 用雙水奶又可不可行?

夠血夠回佢地跟本打唔死你, 開大蛇有成最少7回合比你磨佢, 7回合磨唔死都唔緊要, 盡力LO, 睇住D血就OK
我個人覺得用水機好過 高攻高血 好過雙水奶
~1500回就OK BUFF左有3000 拉串心 + 2 COMBO就差不多回到高地人D傷害

另外千萬不要亂開技 唔好開到成版水 雙子招技一定要COMBO先勁
回復

一直都係成版水珠轟過去......如果唔成版珠,應該如何轉出平衡?

唔用幻獸又會不會破唔到高地人防?

水機我差6 cost......不過可以升rank來升cost

不過無論如何,謝謝水隊前輩的意見

下次試下用水隊攻略勇者降臨,捧蒼劍回家
回復

剛才的企鵝本打四場居然出了十大十小,吸血鬼吃掉3隻大暗企鵝還出了超成功,這RP無敵了。

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖
回復

一直都係成版水珠轟過去......如果唔成版珠,應該如何轉出平衡?

唔用幻獸又會不會破唔到高地人防?
...
2076 發表於 19/5/2013 05:12 PM

幻獸可以成版(30粒, 180%) 雙子要COMBO
計下數
預計左轉左色後夠唔夠3~4同色COMBO(9~15粒), 努力咁拆開佢地
你怕破唔到防可以用依隻=.=
http://zh.pad.wikia.com/wiki/%E7%82%8E%E3%81%AE%E3%82%A2%E3%82%A4%E3%82%B9%E3%82%AA%E3%83%BC%E3%82%AC
回復

話說應該要改下我有既隊長,隔了一排唔同了......
依家轉玩暗隊,長掛暗天,另有木暗豐收,新火希,回復655既水奶
回復

村落會員名稱:大眼迪
PAD ID:136 687 555
常用角色名稱:迪
常用隊長:火埃 氷拉
回復

努力升LV升COST
終於放到暗印入暗龍隊
見到5500攻果陣真係莫名感動
回復

努力升LV升COST
終於放到暗印入暗龍隊
見到5500攻果陣真係莫名感動
dl1s26 發表於 22/5/2013 12:20 AM

暗印貌似除了恨之一擊外沒有甚麼用處......
回復

村落會員名稱:大眼迪
PAD ID:136 687 555
常用角色名稱:迪
常用隊長:火埃 氷拉
大眼迪 發表於 21/5/2013 02:55 AM

少有的狂三啊XD
回復

187 357 791
name : サファイア

只係玩左一個月,rank 112

leader:
...
sapphire 發表於 18/5/2013 11:04 PM

我想add你,本人80lv火埃,rank140
回復