香港寵物小精靈村落 論壇

加入
樓主: 甲斐剎那
打印 上一主題 下一主題

寵物小精靈 X、Y ‧ 消息集合與討論帖(9月13日,美國官網提供的新情報)

回復

回復 1499# zz5201314
出處係-_-?
唔係咁接受到頸後個兩塊野,同埋覺得尾部方面設計得可以複雜少少
感覺上條尾有D求奇咁,好似變色龍尾
個人覺得今代的畫風比較迎合小朋友的口味..
唔係幾識點表達,可以話覺得幼稚左好多
之前咁多代D設計我都唔會覺得幼稚
唔計御三家同神獸既話,我反而中意黑白代的PM>XY既PM
最囧既就係個MEGA進化特色,
進化前,主人公禁錶既動畫令我無言=_=
好似D咩咩戰隊要變身咁..MEGA進代後的PM的形態係細路仔眼中可能好型
但係我/我地眼中,好似破壞左個隻PM既形象(當然當中有D比之前好左)....
實在我覺得今作偏向左小朋友既喜好,而忽略左青年,成年既玩家
--------------------------------------------------------------------------------------------
主角方面我比較中意火孤,就算第2進化企左係度都接受到
MEGA噴火龍雖然好勁,但個樣我都接受唔到,反而接受到水箭龜0.0
有D期待個新特性,希望波動類招式威力加成有起碼2倍,
唔係既話就變左冇咩用..用沖浪都好過水波動啦~_~"
作為盾黎講,MEGA奇異花可能會成為熱門盾之一
但如果一場戰鬥只容許一隻PM MEGA進化的話,我寧願用係D清場能力較高既PM到
總括黎講,我係會揀車里龜
回復

暴龍也有進化了
http://www.serebii.net/index2.shtml
蠻帥的
好像恐龍王的恐龍www
這兩隻化石PM都很有猛獸的感覺
回復

2隻都不錯,剛出外吃完飯,回來就看到這2隻.
這是中秋禮物嗎XD
回復

冰岩龍進化好有neopets feel
回復

個一隻化石寵物小精靈進化的形態好似隻雷龍呀!
回復

終於有隻一見愛上

登錄/註冊後可看大圖
回復

kennyso123 該用戶已被刪除
回復

回復  zz5201314
出處係-_-?
唔係咁接受到頸後個兩塊野,同埋覺得尾部方面設計得可以複雜少少
感覺上條尾 ...
larryyrral 發表於 19/9/2013 08:05 PM

長頸龍頸部既兩塊野應該係想模仿極光

不過呢隻野有少少隨便得滯又係既

變身呢下其實咪好似digimon咁既進化,咁你地又接受到(以前既)digimon?
只不過係因為crossover到pm到你地就話咩破壞pm形象,其實到最後都只會係咁
回復

長頸龍頸部既兩塊野應該係想模仿極光

不過呢隻野有少少隨便得滯又係既

變身呢下其實咪好似digi ...
hkpnve2 發表於 20/9/2013 10:56 AM

暴走的eva我接受到,但如果將暴走eva的風格放於pm,你可以想像一隻血染的比卡超在吞食魔雀的內臟,你接受到嗎? 至少我接受不了
所以說到尾都只能說風格的整體感覺,crossover不是不行,但如果有違和感就會不喜歡

隨帶一提,其實我不認為mega進行的畫面有何違和,亦不覺得xy整體有太大違和(一點點倒有)
我的重點只是想指樓上的說法恐怕不成立
回復