香港寵物小精靈村落 論壇

加入
樓主: magnum
打印 上一主題 下一主題

新寫的pokemon網站

fix左了
之前寫錯左少少野
謝指正
回復

http://mpokemon.com/customize_list.php
新增左育成論, 可以任意配努力同招式, 之後post 條link出黎討論
回復

只限死一個配招感覺只是for新手的一個建議而已
在育成配招裡,我隨機選了水君
選好了Single,性格+d-a,特性蓄水,道具剩飯,四招:滑浪+劇毒+冥想+睡眠
努力值:252HP+252d+6sd,就連覺醒之力也是惡的了
左上顯示「可以點擊下一步
我按下一步竟然給我這個信息:
資料有誤,請檢查清楚再重新載入。

我比較想的是 努力值、個體值、性格那一欄的資料 被更改
便立即在旁邊顯示改變了的能力值

&我選覺醒之力怎麼會fix死只有一種個體值改變??
我想對戰模式、道具一欄在這沒什麼用處吧(育成列表除外)

另外還想說的是,那麼淺色的背景,再用那些屬性的顏色去顯示招式名稱
真的很傷眼&it's different to see。
(或許是我看慣A網囉
回復

只限死一個配招感覺只是for新手的一個建議而已
在育成配招裡,我隨機選了水君
選好了Single,性格+d-a ...
ho 發表於 2/3/2011 07:25 PM

多謝你咁有心機先
水君果度已經fix左, 係我coding上處理無性別既pokemon時的錯誤, 而家可以add到

唔同既配招要另外再入過, 而家係一頁一種build的設計
暫時只係第一步, 往後會加更多既野上去, 心得, 討論, 甚至係呢度揀6隻pokemon黎組隊, 再討論
所以入資料方面我捉得幾嚴, 唔可以漏既野我都唔比人唔入
對戰模式同道具等等, 係比將來組隊用

你的建議都好好, 我會加入去, 即時show能力值

覺醒之力方面, 如果你直接改覺醒之力的威力同屬性, 系統自動計出黎既會係個體性最高的可能性
如果你有其他個體值的設定想入, 就要改個體值果欄, 預設31, 不過可以人手改

顏色方面我都煩左好耐, 我始終想白底, d屬性顏色我都執過好多次, 希望突出d
如果真係再諗唔到咩辦法, 或者我之後比你地揀黑底定白底, 但工程好大, 短時間入都整唔到
回復

嘩好正呀個網><
係樓主自己整ga?
回復

嘩好正呀個網><
係樓主自己整ga?
haska 發表於 22/3/2011 10:09 PM

嗯, 多謝
呢排整緊攻略部份
回復

哇,沒看一段時間,功能齊全了很多呀!

不過呢……我認為A網那種六邊形更能表現精靈的「身材」
嗯…我知道我很過份
回復

又黑底又六邊形圖的話就變成第2個a網了

不過我也覺得六邊形圖比較好看=w=
回復

好厲害,加油!你弄的網頁很好!
回復

樓主好有心機啊!
回復