香港寵物小精靈村落 論壇

加入
查看: 5406|回復: 39
打印 上一主題 下一主題

歡迎狠評.

奇異花 +sd - a   252sd 252s 4sa
催粉 光合作用 過度遺忘 光Wall
化石飛龍 +sp - sa 252sp 252 at 4hp 石頭
超沖波 石刃 雷牙 狂咬
叉字fok +sp - a 252sp 252 a 4hp
催眠術 噪音 毒牙 神魂光速
耿鬼 +sp -sd 252sp 252 sa 4hp
催眠術 食夢 影子球 鬼眼
no.123 +a - sd 252 sp 252 a 4hp
十字斬 劍舞 影分 高速apeed
寶石海星 +sp -a 252sp 252sa 4hp
除釘 力量寶石 海浪 自我再生

p.s 之前係sub左富迪 > 耿鬼
123 > 123進化個隻
忍者蟲(接力) > 叉字fok

同埋呢隊唔係拎黎打600隊 .

最後你的狠評就是讓小弟能夠取得進步的一大泉源~ 謝謝
道具吃了嗎?剩飯不好吃的
入正題
奇異花一招攻都冇咁有咩用 您覺得5隻會比6隻優勝?
回復

甚麼五隻? 有齊6隻了

奇異花有光牆不用健忘了, 轉能量球, 另外他有必要252sp?
飛天螳螂極速啦, 十字轉蟲蛀, 加招燕返不錯
回復

Re . #2
隻003 係裝左毒珠
其實放隻野入去一來係情意結(因為我由細用呢隻野用到大)
噴火龍都中意,但岩釘一下88 , 好睇唔好洗 , 用風速狗好過
講返正題先 ,
呢隻多數係拎黎特盾
原本光wall呢招係sub左種子爆彈
裝呢招係因為之前上網富迪比人一下88
考慮到以前隻特攻手安全性 先裝呢招上去
上係富迪到 1來唔頂得,2來哂左個回合
拎黎用+sa 好過嗎 ~
原因3 : 懶~ (雖然都要認架啦 唉.....)
over all ~ thanks for sharing ^^
回復

re #2
003招光wall係因為以前隻特攻手富迪而設
考慮到一招88既機命都幾高 , 所以放左係呢隻特盾到
當然你會問 003 一招冰都88 點解唔用其他更好既盾 ? e.g 壺壺
但我自己1來因為好中意呢隻野
2來自己既喜歡物盡其用多D
3來冇一隻寵係完美,同人打要以聯防,同自問自己係新手+好玩性質
當然唔夠呢度D師兄師姐強""
anyway , Thanks for sharing
回復

re. 3
光牆+sd 效果比遺忘更顯注嗎?
我諗過整走光牆因為打持久戰會不利
同埋同d鬼仔打唔知點解佢地好中意用手刀
所以成日比佢地a破防
當然我亦都知呢隊如果對住全a隊
都會幾大獲下..
另外,252sp 就係望佢盡可能都想佢快過1 D怪
當然 佢先攻不足 得80 , 大把野/先制技快過佢
但係全速都可以快過其他1 d怪
亦都受自己諗法影響
因為我多數偏向點樣令隻野更有用處 > 專train過另一隻 +sa , +sd 既003
當然 我自己都知其實隻野,換個角度睇係Fail左既.....
energy ball 我未試過呀 ! 因為個時train呢隻野for 佢黎做交換位 , 同埋sa唔高
所以都冇幫佢諗住轉型做守中反攻型了
仲有,如果123加了蟲注,那麼燕返應該sub邊招好 ? 高speed , 影分(避怪)
因為呢隻野都幾唔耐打下 , 同埋我都知衰 性格唔好 ,
怪就怪自己冇心+(懶?) 黎Train過第2隻
anyway , 你既意見幫到我好多^^
Thanks for sharing ~
回復

甚麼五隻? 有齊6隻了

奇異花有光牆不用健忘了, 轉能量球, 另外他有必要252sp?
飛天螳螂極速啦, 十字轉蟲蛀, 加招燕返不錯
小霞fans 發表於 14/8/2010 11:15 AM

佢意思應該係奇異花沒攻招,,所以可以無視奇異花既存在
回復

奇異驚見過度遺忘
化飛驚見衝擊波
叉字驚見噪音
耿鬼驚見食夢
螳螂驚見影分
寶星驚見寶石................

比較搞笑係奇異花一招攻招都冇你4SA......螳螂高移完仲劍舞...........
打擊面方面,一隻鋼盾你就得番滑浪可以用......................
回復

奇異花挑釁拜拜 光牆催粉種爆/能量球寄種 奇異花當盾吧??如果攻手就劍舞強化
可無視
但樓主要去學習一下基本知識
https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/viewthr ... &extra=page%3D1
回復

Re #4
003我諗住拎黎做交接,過忘比光wall(如果del)要好原因係效果持續
當然前題我會拎返招攻比佢(經過咁多位寶貴意見^^)
化石飛龍招超沖係拎黎打血怪用e.g(幸福蛋)
因為我都知我呢招打擊面真係好有限好有限(因為我都算係新手,唔識排) 格技欠Fung
而都有諗過123 +劍舞 ko (不過實戰證實冇2,3下 你都好難ko佢)
前題仲要佢唔轉寵+ 中空mode
叉字驚見噪音... 其實呢招好多人都認為係廢招,但係如果對久打型唔降防我叉字打極佢都=幫對面R恆
耿鬼驚見食夢 .. 如果有留意其實我偏向先令對手有特殊mode先攻佢,呢招係為配合Zz先裝上去instead精念
而用食夢配shadow ball 可令耿鬼攻面改好小小.
螳螂驚見影分.. 我就係試過對住對面隻燕王 佢用3下影分 因我入面冇佯攻呢招 ,同埋冇飛蛋 好難打得中佢, 個次差d比佢一隻清團 , 都係好好彩打得中佢 ,
當然我都承認頭1~2下都有比人正中既機會 = 你就哂左進攻機會
,但我諗呢D係戰鬥因素,考臨場汁生
當然我亦都知呢到唔小高手都可以為唔同戰術做出唔同準備
,但自問小弟未去到呢個種度
,所以上黎求教望大家可以比意見小弟
,你地每一句都係對我黎講係幫我進步~
Thanks for your ideas !
回復