香港寵物小精靈村落 論壇

加入
查看: 3600|回復: 14
打印 上一主題 下一主題

小茂 vs真嗣

看了最近的post,忽然想遲點會唔會有一集係小茂 vs真嗣,
這也不是沒可能,首先小茂和真嗣都係小智最主要的勁敵,同在神奧地區,
加上佢地都實力強勁,如果對戰一定很精彩,
而且佢地有的精靈都差不多,可以來一場6vs6(順便又可以拖集數-,-)

如果佢地打,陣容可能如下:
水箭龜vs土台龜(主獸,龜vs龜)
電擊魔獸vs電擊獸(相同)
鴨嘴火龍vs鴨嘴焰龍(相同)
月精靈vs瑪狃拉(惡vs惡)
嘟嘟利vs烏鴉頭頭(飛vs飛)
隆隆岩vs圈圈熊(猜測)
尼多后vs天蠍王(地vs地)

佢地都好強,如果打真係唔知邊個贏,大家討論下
看了最近的post,忽然想遲點會唔會有一集係小茂 vs真嗣,
這也不是沒可能,首先小茂和真嗣都係小智最主要的勁敵,同在神奧地區,
而且佢地有的精靈都差不多,可以來一場6vs6(順 ...
qwera78m83 發表於 28/2/2010 10:28 PM

機會很微
但很期待
回復

小茂有過百隻PM
會有很多組合的
回復

而且佢地有的精靈都差不多,可以來一場6vs6(順 ...
qwera78m83 發表於 28/2/2010 10:28 PM

我想問佢地點解無啦啦要戰鬥=.=?(點解無啦啦要為個配角(真司)同埋客串角色(小茂)而整一集=.=?
我很懷疑真司隻天蠍王究竟係咪放生左...
-----------------------------------------
*小茂係DP黎講算係一個客串角色。
回復

如果真係打,我買小茂贏啊!
仲有唔好客串啦!比佢打埋比賽攞埋第1XD(機會簡直無可能)
回復

小茂自從當了研究員之後,實力已大大下降,之前連銀河團頭目都不敵
不過以狀態十足的小茂和真司戰鬥的確是很有睇頭的,甚至比小智鬥真司更有睇頭
小茂手上有一百五十隻以上的精靈,而每一隻精靈都有平均而強大的實力
至於真司則不同,佢貴精不貴多,佢只要每屬性中最強的精靈
從真司之前對冠軍和小智的六對六戰,可看得出佢很懂得依據對方的精靈和打法去制定相應的戰術應付,但是小茂的陣容可以千變萬化,同時又保持一定的實力,即是真司無法去預定戰術,到時便會出現戰金字塔之王時的局面,要睇雙方精靈的實力硬碰
不過若說小茂的王牌是水箭龜,或電擊魔,真司的每一隻精靈都像是王牌...
回復

我想問佢地點解無啦啦要戰鬥=.=?(點解無啦啦要為個配角(真司)同埋客串角色(小茂)而整一集=.=?
我很懷疑真司隻天蠍王究竟係咪放生左...
-----------------------------------------
*小茂係DP黎講算係一個客串角 ...
zz5201314 發表於 28/2/2010 10:54 PM

只要可以拖集數咩都有可能
回復

小茂好多精靈架wor  就算真係同真司打都好難確定陣容~
其實講實力依家既小茂肯定唔夠真司打  佢做左研究員之後都冇再訓練小精靈啦
------------------------------------------------------------------------------------
題外:小茂d性格好似好左好多  初代同城都戈陣好串-,-依家好好人
回復

只要可以拖集數咩都有可能
roy007 發表於 1/3/2010 10:18 AM

1%的機會
小茂吾係做研究咩?點解冇咩咩同個三吾識七既人6vs6=.=?
回復

可能小茂見到真嗣對精靈態度差劣,唔滿意真嗣,
和佢對決
回復