香港寵物小精靈村落 論壇

加入
查看: 4594|回復: 35
打印 上一主題 下一主題

hotcha o既regen係我師姐!!!

讀左兩年書先知Regen係我師姐.....
如果今日阿SIR唔講我都唔知....
因為星期五hotcha黎我學校表演仲有鍾舒漫.....
唔知你地係唔係明星o既師弟/妹?
2# HKPNVE.NET

你倒不如說 : 大家都是地球人啊   (逃..
回復

我地間學校都曾經有個"名"作詞/曲家。
回復

佢會約你一齊去睇夕陽 [sf]
回復

做野時見過hotcha
相都沒問佢影
回復

娛樂文化界/Entertainment & Culture
郭羨妮 - 香港小姐冠軍
黃紀瑩 - 香港小姐最上鏡小姐
吳文忻 - 香港小姐季軍
曹敏莉 - 香港小姐冠軍
樊亦敏 - 香港小姐最上鏡小姐
陸嘉敏 - 前無綫新聞記者、主播
黎海珊 - 香港女藝人
何嘉麗 (DJ) - 載通國際企業傳訊部主管、1980年代後期香港著名DJ
陳銘莉 - 2007 多倫多新秀
孫尹婷 - 香港豎琴演奏家
彭秀慧 - 香港跨媒體創作人,曾編寫、導演及主演多個劇場及電影作品。
劉秀盈 - 香港電台節目主持人

律政/Administration of Justice
劉少儀 - 香港大律師、現職香港特別行政區政府律政司「政府律師」,檢控(公訴)工作中擔當檢控官
范凱琳 - 香港大律師、現職香港特別行政區政府律政司「政府律師」,檢控(公訴)工作中擔當檢控官
傅悅耳 - 香港律師、現職香港特別行政區政府律政司「政府律師」,檢控(公訴)工作中擔當檢控官

政治及經濟/Politics & Economics
羅范椒芬 - 2002-2006年香港教育統籌局常任秘書長、2006-2007年廉政專員、全國人大代表
戴婉瑩 - 前申訴專員公署申訴專員
丁葉燕薇 - 特首私人秘書
嚴挹梅 - 美國三藩市區「洛斯阿爾托斯市( LosAltosHills)」首位華裔女市長
莫慕貞 - 教院評估研究及發展中心總監
高佩雲 - 香港首位女機師,女太空人
蔡睟盎 - 北京大學首任校長蔡元培先生長女

其他
張韻琪 - 前香港大學學生會會長,於民調風波成功代表港大學生會把前港大校長鄭耀宗拉下台
游藹珊

all from WIKI.
回復

有什麼特別?
反正明星都沒興趣認識自己..
自己何必那麼自豪..?
回復

Angelababy係我原校的師姐
So what?
回復

-----------------------------

蔡楓華:著名歌手
朱海山:建築師
周博賢:填詞人
杜聰:智行基金會創辦人
江兆榮:會考7A,香港大學測量學畢業,現於香港特別行政區政府入境處工作
陳啓剛:香港大學文學院一級Honour畢業,現於香港特別行政區政府官校從事英語教育工作
詹為銜:8A 香港科技大學環球商業系畢業, 現rheotat主席

第一個跟第三個令我有點錯愕
回復

邊間啊
不過我還是對winkie比較有愛
回復