香港寵物小精靈村落 論壇

加入
查看: 1573|回復: 13
打印 上一主題 下一主題

請評一下新隊伍 D/P (SB)

瑜珈猴  +速-特攻  252攻252速6血  (速專)
雷拳 ~ 火拳 ~ 冰拳 ~ 爆牙片

大笨鍾  浮游  +特攻-物攻  252血252特攻  (解睡果)
鐵壁 ~ 冥想 ~ 睡眠 ~ 精念

大水怪  +物防-特攻  252血252物防6特防  (解睡果)
咀咒 ~ 睡眠 ~ 地震 ~ 逆流而上

血翼  +速-特攻  252速252攻6血  (小食)
地震 ~ 龍爪 ~ 燕返 ~龍之舞

毒氣雙子  +物防-物攻  252血252物防6特防  (小食)
分擔痛楚 ~ 劇毒 ~ 黑霧 ~ 火焰嘖射

幸福蛋  +特防-物攻  252血252特防6物防  (小食)
植物香分 ~ 蛋白精華 ~ 電池波 ~ 冰光

毒氣物盾+放毒手....幸蛋特盾+隊醫......瑜珈猴隊中速攻手......大笨鍾是攻擊面極細既特攻手~亦可做盾- -.......血翼擋招+控埸........大水怪亦是擋招+控埸.......
請評~ thx...........

<<<雷拳換崩石

大笨鍾  浮游  +特攻-物攻  252血252特攻  (解睡果)
<<<dum波鐘竟然唔用欺空??

<<<有龍舞的性格+攻-特攻
燕返可換做崩石
道具小食對藍龍沒什麼用,用1血頭巾好了

毒氣雙子  +物防-物攻  252血252物防6特防  (小食)
分擔痛楚 ~ 劇毒 ~ 黑霧 ~ 火焰嘖射
<<<火焰嘖射可以換做大爆發

幸福蛋  +特防-物攻  252血252特防6物防  (小食)
<<<努力值252hp,252防,6特防
電池波,冰光換做投擲地球+後擊/特性交易
回復

[quote]原帖由 Michael198713 於 12/3/2007 21:24 發表

這樣的幸福蛋真的是dom波鐘的""
打又打不了多少,扣完了又+回- -",玩狀態又起不了作用來......
不是要地球上投就是要劇毒
但地球上投打不了鬼的
劇毒又毒不了毒,鋼,某特性的...
耿鬼更是完全不行喔......
回復

擋招用一血嗎﹖

登錄/註冊後可看大圖
回家研究研究......

雖說可靈活運用,依對三(四﹖)強化的實用性存疑
水怪的話,小弟支持地冰
雙子可加十萬防挑撥鯉龍
在此推銷一下|||
回復

原帖由 latios 於 12/3/2007 21:33 發表
<<<有龍舞的性格+攻-特攻
燕返可換做崩石
道具小食對藍龍沒什麼用,用1血頭巾好了

想問如果沒有龍舞呢?
回復

原帖由 latios 於 12/3/2007 21:33 發表
<<<雷拳換崩石

<<<dum波鐘竟然 ...

如果笨鍾用欺空~會唔會對全隊有不良影響?還是不做特攻手~純做防盾好了? @@"
如果毒氣雙子轉做鋼鳥會唔會好點? - -"
幸福蛋我沒法遺傳地球投擲.....那麼電波轉做劇毒好嗎? = ="
還有...血翼+攻-特攻....用速專好冇嫁? =0=""

另外想問一下~一隊內有3隻怕電的飛行系會不會很有問題? 如果隊中有里魚龍+大口幅+鋼鳥.會不會被電系屈死?> ++"
thx.....

回復

大笨鍾可以令用極慢的速度用1.2倍命中催眠~ps(減速,起碼1個體)
用來破欺空是很不錯
(浮遊特性下雨天隊也不錯)

比起我的高鴨好多了==
回復

原帖由 Michael198713 於 13/3/2007 10:52 發表

如果笨鍾用欺空~會唔會對全隊有不良影響?還是不做特攻手~純做防盾好了? @@"
如果毒氣雙子轉做鋼鳥會唔會好點? - -"
幸福蛋我沒法遺傳地球投擲.....那麼電波轉做劇毒好嗎? = ="

另外想問一下~一隊內有3隻怕電的飛行系會不會很有問題? 如果隊中有里魚龍+大口幅+鋼鳥.會不會被電系屈死?> ++"
thx.....

<<<你隻鋼板係個team到真係冇乜用,換走佢好過..

如果毒氣雙子轉做鋼鳥會唔會好點? - -"<<<差唔多...

<<<冇投地ge話只好用劇毒...

<<<很好

<<<3隻有相同弱點本上就沒什麼問題,但其中一隻是4倍弱點就難一點..除非你其他pm能有效抗雷
回復

原帖由 latios 於 14/3/2007 22:17 發表

<<<你隻鋼板係個team到真係冇乜用,換走佢好過..

如果毒氣雙子轉做鋼鳥會唔會好點? - -"<<<差唔多 ...

其實鋼鍾只係想做特攻手而已 = =""""
如果我想玩no.429....其實應用冥想強攻好...還是用速專配4特攻招較好~~~還是真的賣藝算了? = ="
如果毒氣雙子把攻擊招轉為挑撥好嗎?

有什麼有效方法可以打接力隊.....尤其是吼叫時被吸盤特性擋左= ="
今天係nb同左個接力隊打......全部精靈都替身~接力..尤其水伊溶化+鋼螳螂加防~~d替身全部打唔入......
..頂左過15分鍾~勁辛苦.......黑霧完又再來.....最後我隻毒氣同幸蛋死左.........全軍開始步向死亡 = ="

回復

瑜珈的配這樣吧......
起死 忍耐 念力切削 冰拳
回復