香港寵物小精靈村落 論壇

加入
查看: 1686|回復: 17
打印 上一主題 下一主題

教我點 trap BT 血翼.. (玩 nb 者請進..)

好 BT 呀佢.. 玩雙刀!!!!!!!!!!!
你地幫我睇下佢o的配招..   再教我點 trap 佢oY.. 唔該~

龍舞 + 大字燒 + 崩石 + 地震

( P.S. 我一直以為醒冰可以威脅到人地隻血翼.. 但點知原來佢仲有 rock slide..恐怕連雷鳥都唔係佢既對手... 呢隻東東簡直就好似未逢敵手咁... 唔通連一隻可以 against 佢的 PM 都冇= = )

SWAMPERT
龍舞一次唔夠swampert打
回復

沒有taunt的salmence...除swampert外,還有很多呢...如kingdra....佢dd左一次用earthquake殺不了他的...
我記得以前我用過雷鳥打佢...我之前有sub....我一個醒冰 A___A||  (未dd rock slide一下kill不到zapdos的)

and..解了20..太好了,可以呃post XD
回復

CLAYDOL...
FLYGON...
SALAMENCE WITHOUT  FLYING MOVE IS JUST A JOKE
回復

原帖由 夢幻蔚藍 於 13/7/2006 20:10 發表
好 BT 呀佢.. 玩雙刀!!!!!!!!!!!
你地幫我睇下佢o的配招..   再教我點 trap 佢oY.. 唔該~

龍舞 + 大字燒 + 崩石 + 地震

( P.S. 我一直以為醒冰可以威脅到人地隻血翼.. 但點知原來佢仲有 rock slide..恐 ...

沒有屬性修正招..........
可以試玩玩下雨的Kingdra
回復

偶認為樓主說得太誇張了...
4倍....
回復

原帖由 (ABC)ting 於 13/7/2006 21:18 發表
CLAYDOL...
FLYGON...
SALAMENCE WITHOUT  FLYING MOVE IS JUST A JOKE

正解,沒有覺醒飛的血翼飛龍差了不少...

血翼飛龍叫厲害,那麼巨大甲獸、鋼蟹算什麼?
隨便上個水系都不會怕岩崩。(你上貝貝龍我沒話說...)
先弄清楚一下,雷鳥絕對比血翼強。
回復

沒有taunt的salmence...除swampert外,還有很多呢...如kingdra....佢dd左一次用earthquake殺不了他的...
我記得以前我用過雷鳥打佢...我之前有sub....我一個醒冰 A___A||  (未dd rock slide一下kill不到zapdos的)

and..解了20..太好了,可以呃post XD

<<salmence 龍舞一次.. 我隻雷鳥還是死掟啦.. 只是換入雷鳥的那一個回合就已經足夠讓牠龍舞一次.. 我成隊 team 全部玩速.. 活生生給佢一抄六 orz ><

SWAMPERT
龍舞一次唔夠swampert打
<<這個不錯.. 考慮用牠.. 謝了 ^^

CLAYDOL...
FLYGON...

<<地震同醒飛的威力差不多.. 放棄它改玩 rock slide 可以增加打擊面.. 專 trap 雷鳥等飛種... (偶已見過不少大多人遇血翼 & 鯉魚龍都會換雷鳥.. 十成九因為公式效應.. o的人才會改寫命運吧 = =)

我記得以前我用過雷鳥打佢...我之前有sub....我一個醒冰 A___A||  

<<託你做的好事... 搞到宜家o的 salmence 鬼咁醒目..見到雷鳥即刻換 PM.. 人地才不會那麼容易給你招醒冰 trap 死呢..  順帶一提.. 雷鳥配醒冰已是一招公式廢物.. 過時了.. = =)

偶認為樓主說得太誇張了...
<<對於我隊 team 來說.. 如果牠連一招也幹不掉我.. 不誇張才怪呢 - -  根本就是吃不消了~!

正解,沒有覺醒飛的血翼飛龍差了不少...

血翼飛龍叫厲害,那麼巨大甲獸、鋼蟹算什麼?
隨便上個水系都不會怕岩崩。(你上貝貝龍我沒話說...)
先弄清楚一下,雷鳥絕對比血翼強。

<<血翼飛龍, 巨大甲獸 & 鋼蟹 這三隻東東性質不同.. 怎比較也沒意義..
反而單比雷鳥同血翼的話.. 始終龍舞過的血翼比較佔優...
至於水系.. 如果有換入的必要.. 恐怕牠們未必能勝任..
這難道要因牠的一次龍舞.. 而白白犧牲一隻 PM 嗎??
回復

<<血翼飛龍, 巨大甲獸 & 鋼蟹 這三隻東東性質不同.. 怎比較也沒意義..
反而單比雷鳥同血翼的話.. 始終龍舞過的血翼比較佔優...
至於水系.. 如果有換入的必要.. 恐怕牠們未必能勝任..
這難道要因牠的一次龍舞.. 而白白犧牲一隻 PM 嗎??

>>>難道Taunt鋰魚龍不要醒飛要醒岩? XD~~
回復

說了這麼久,還是你的team出了問題
怎樣的攻擊型也要有盾吧
回復