香港寵物小精靈村落 論壇

加入
查看: 4198|回復: 28
打印 上一主題 下一主題

冰系

關閉 [複製鏈接]
冰系除左急凍鳥...邊隻最勁??
單選投票, 共有 0 人參與投票
11.11% (4)
83.33% (30)
2.78% (1)
2.78% (1)
您所在的用戶組沒有投票權限
原帖由 Nidoking 於 2006-1-25 12:54 PM 發表
冰系除左急凍鳥...邊隻最勁??

背背龍啦~
我最鐘意既冰系^_^
回復

好無聊e..........背背龍是好, 但沒人說代表"紅唇娃"不強.........
回復

鐵甲貝嘛... 這個東東物防雖則一流, 卻沒有一點作為.. =.="

你看牠... 單刀又唔似單刀.. 雙刀又唔似雙刀.. 簡單就o係烏哩單刀!!

面對強勁的格鬥系.. 物防的盾牌可謂失敗之中的失敗... 無言..
回復

原帖由 yiuyinchow 於 2006-1-28 01:09 AM 發表
鐵甲貝嘛... 這個東東物防雖則一流, 卻沒有一點作為.. =.="

你看牠... 單刀又唔似單刀.. 雙刀又唔似雙刀.. 簡單就o係烏哩單刀!!

面對強勁的格鬥系.. 物防的盾牌可謂失敗之中的失敗... 無言..

唔多同意你
你做得盾又洗乜理會佢玩咩野攻...

面對強勁的格鬥系
<<有多強?
回復

but 佢特防超低, 碰到玩雙刀的 PM 真o係唔講得笑..

格鬥系 PM 通常攻特別高, 加上屬性相剋的關係, 很容易一兩招便抄殺左牠..

唔用格鬥招, 比如用其他物攻招吧..

如果對手有 Choice Band 增幅物攻, 唔理用咩野物攻招, 定能對物防盾牌手做成威脅..  

加上鐵甲貝又冇類似 吠叫/鬼火 等輔助招為牠防上加防,

你估牠能應付到這等強攻型的對手嗎??

唔o係話牠做唔到物防盾牌, 不過只要有 / 等這般完美的物防盾牌手在場,

根本就唔需要理會其他物防盾牌手的存在..

另外, 牠的打擊面不大, 讓牠玩物攻有什麼優勢可言.. (如果牠能學到大爆發.. 情況就不能這樣輕言了..)

但最衰牠連大爆發也不能學.. 你認為牠可以配玩物攻嗎??

佢加咁多攻既種族值都唔知有咩用??

(以上只純粹個人意見)

回復

but 佢特防超低, 碰到玩雙刀的 PM 真o係唔講得笑..
<<冇人叫你用佢打特攻pm,當然你打物攻pm la= =
雙刃pm亦唔會勁得去邊

如果對手有 Choice Band 增幅物攻, 唔理用咩野物攻招, 定能對物防盾牌手做成威脅..  
加上鐵甲貝又冇類似 吠叫/鬼火 等輔助招為牠防上加防,
<<鐵甲貝亦有一招障礙,升兩級防夠未= =

唔o係話牠做唔到物防盾牌, 不過只要有 / 等這般完美的物防盾牌手在場,
根本就唔需要理會其他物防盾牌手的存在..
<<你呢句好有問題,玩pokemon應該係要尋找所有pm的用途,而且你用死呢隻兩隻的話,人地一睇就睇穿你,加上對戰有賽規的,升多幾隻唔同ge pm用於唔同ge規,唔同ge team

另外, 牠的打擊面不大, 讓牠玩物攻有什麼優勢可言
<<都話玩防,有需要咁多攻擊招嗎,一招作攻擊已經足夠,亦可以配入影分,迷惑

但最衰牠連大爆發也不能學.. 你認為牠可以配玩物攻嗎??
<<佢的確係識大爆發的...你d經驗同認識都好似唔多

======================================================
天生我才必有用
pokemon都唔例外
記住呢句吧~

回復

原帖由 latios 於 2006-1-28 02:13 AM 發表
<<冇人叫你用佢打特攻pm,當然你打物攻pm la= =
雙刃pm亦唔會勁得去邊

如果對手有 Choice Band 增幅物攻, 唔理用咩野物攻招, 定能對物防盾牌手做成威 ...

那你認為那隻物防盾最好用?
回復

原帖由 PlayerSaber 於 2006-1-28 11:19 AM 發表

那你認為那隻物防盾最好用?

都係果句~冇野係最好的
而且我一玩盾就玩雙防盾
回復

我覺得信使了都不錯,不過呢到冇......好!我選背背龍!因為背背龍既冷凍光束可以係海到滑翔,就算唔識滑浪都可以過海!
回復