香港寵物小精靈村落 論壇

加入
查看: 2619|回復: 5
打印 上一主題 下一主題

哪隻達摩好呀 ?

係咁 ge, 我生左好多隻達摩, d 性格, 個體夾左好耐淨低 3 隻, 想大家比 d 意見

(進化後都係全力攻擊)
計劃配招: u-turn, 火推, 岩崩, 傻力氣; 道具: 專愛 (+速那個)

HP  a  d  sd  sp (特攻無視)
1. 24 31 31 27 31, 性格 +攻 -防
2. 20 27 31 31 31, 性格 +攻 -特攻
3. 26 31  5   0  31, 性格 +攻 -特攻

本來 3 的攻速血都不錯 ge ... 可惜防就 ... 所以唔知用唔用好
唔用又唔知 1 定 2 好
請指教 ~
本人覺得如果樓主要係3隻入面用一隻,,我覺得1號比較好,,因為始終打手火猩猩一定要速及攻31,,而2號攻冇31,,所以最先被淘汰,,而1號同3號之間既選擇,,3號性格比較好,,但個體數好像不太好(個人認為),,而1號就有較好的個體,所以本人會選1號

其實以上都是個人意見,,用那一隻都是由樓主決定,,但見到樓主發問中好似想要HP,攻,速都比較好的火猩猩..
其實有道具(不變不,,努力值環),,生3項想要的個體31及想要的性格並不困難,,如果要4項或以上有個體31,,就看人品了,如果樓主對火猩猩有愛,,不防可以再生,,HP,攻,速都31也不是太難的

多謝閱讀^^希望幫到你
回復

第一隻弱的只是物防
但第三隻兩防都弱
所以第一隻較好

當你以為第二隻雙防攻速都很好時
別忘了牠的HP是最少的
回復

1號比較好,因為攻擊有31
回復

回復

首先多謝大家 ge 意見
其實我係用埋不變石同努力指環 (似乎係速環, 忘了) 生左 15 隻最後揀淨呢 3 隻
無計, 今次運氣差, 有幾隻都 31 左個特攻 - -
好彩得 1 個特性, 否則要生多好多隻先揀到
咁睇尼用 1 會好 d lu ... 除非再生 -v-

至於樓上 請看
https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/viewthr ... ;extra=page%3D3/url]
很奇怪點解無置頂的說 - -
回復