香港寵物小精靈村落 論壇

加入
查看: 2935|回復: 4
打印 上一主題 下一主題

game boy D寵可唔可以傳去黑白?

之前,FD借左餅GAME BOY 火紅帶比我生仔
但係唔知點整?
是GBA版本的遊戲吧?
那要先用NDS(L)連動到NDS的DPPtHGSS版, 才可以再連動到BW版...
回復

今作真係多缺點-  .-
唔知係米掛住整WIFI同紅外線;
回復

咁我想再問
咁NDS(L)點樣先可以連動到NDS的DPPtHGSS版?
回復

咁我想再問
咁NDS(L)點樣先可以連動到NDS的DPPtHGSS版?
狗銳 發表於 23/10/2010 10:31 PM

以下是DPPt版本之連動方法(轉自DP FAQ),
HGSS版類同, 不過連動公園在關東毒屬性gym的城市, 而每日一次的限制亦取消了...
1.你要打敗天皇及冠軍(RSEFL不需爆表關)
2.你要見過D/P no.1-150的精靈(不一定要捕捉所有)
3.回博士的研究所開啟全國圖鑑
4.請確定你的GBA遊戲帶是正版並有最少6隻於電腦內精靈
5.nds帶插入上卡槽,GBA帶插入下卡槽
6.重新開機~D/P開機畫面選擇第三項
7.選擇6PM後再去位於221號路盡頭的連動公園把PM捉回就行了
**連動時有以下限制,一天一版GBA只能傳六隻精靈往D/P

不能連動裝有秘傳機器(如飛天)的精靈往D/P
只有日版GBA遊戲帶才可跟日版NDS遊戲帶連動,同樣地,只有美版GBA遊戲帶才可跟美版NDS遊戲帶連動

回復