香港寵物小精靈村落 論壇

加入
查看: 950|回復: 5
打印 上一主題 下一主題

生仔求救(急)更新

小弟E家有隻
男既阿柏蛇 31血,攻 +攻-物防
女既噴墨海馬 31 防,速 性格+速-特攻
有冇人可以教下小弟E家應該點生仔..
想生隻刺龍王,物攻雨隊向,求救
希望有CHING能夠解答..
你的要求是什麼? 事實上兩隊刺龍王我會選+物攻-特攻的性格
把攻擊環裝在阿柏蛇身上,強制遺傳31攻
二者放去生就有機會生到數項31的噴墨海馬
要+速-特攻的性格的話再加不變石即可
回復

咁係咪女方(海馬)唔洗不變石同努力值環都可以遺到?
咁我遺完攻,可唔可以再遺HP?
回復

不變石是遺性格,女方海馬不用努力環也可以遺傳,但不是100%
遺完攻可遺HP,不過留意,沒用環就不是100%遺傳,只是有機會抽中
回復

用左31血既男海馬同31防速既女海馬生左隻女海馬係30~31血攻防速..唔明點解會咁..
男裝左血努力環,女裝左速努力環..請師兄解答
攻唔一定係31攻,因為唔係遺傳既,正確?
所以再用31攻既男海馬再同隻野生?
回復

用左31血既男海馬同31防速既女海馬生左隻女海馬係30~31血攻防速..唔明點解會咁..
男裝左血努力環,女裝左速努力環..請師兄解答
攻唔一定係31攻,因為唔係遺傳既,正確?
所以再用31攻既男海馬再同隻野生?
米粒 發表於 12-1-2010 16:11

努力值環只計算1個
個體值是有數項隨機抽出來
回復