香港寵物小精靈村落 論壇

加入
查看: 1876|回復: 7
打印 上一主題 下一主題

新消息!+dp151-152(沒宇幕)

在DP154,天蠍王學會了超級衝擊(冠軍隻地龍果招)

遲d有一集泳氣鼬 vs 吸盤小''醜''  泳氣鼬好似學左急動拳

DP155  火球鼠+巨牙豬,真係冰火交加= =  超華麗.0.

同埋吾知點解小智會指暉隻圓陸鯊同阿順戰鬥(咩事?)

小望收服左草e貝同埋超級力果隻吾知乜野=,=

詳情請看DP151-152,我以上講果d大家可以拉到最後面

http://hi.baidu.com/%B7%E3%B9%E2/blog/item/e86f46228abd88ae4723e818.html
睇完
唔該晒
冇意見=]
因為唔係太識日文
-.-
回復

雖然同樣是2集(不計dp150), 但感覺得出相比ag來說, 故事性弱了(可能ag是兩個團,dp得一個), 但情節交代就比ag出色(詳細交代銀河團的活動)
hunter j是否死亡, 仍是未知之數, 表面看來是機爆人亡, 但仍有可能成功逃掉, 或會在之後再出場(eg,捉火+鋼)
冠軍真的很強, 小智佢地打極都打唔嬴隻(毒+惡), 冠軍一招就秒殺佢(即使係偷襲), 同珍珠神獸的絕招又打成平手
感覺上到了故事後部分變得草率了, 原本打極都唔嬴的幹部竟被小剛隻蛙秒殺, 而銀河團幹部亦被輕易壓制

但仍是一句,畫質高了, 故事性低了
回復

雖然同樣是2集(不計dp150), 但感覺得出相比ag來說, 故事性弱了(可能ag是兩個團,dp得一個), 但情節交代就比ag出色(詳細交代銀河團的活動)
hunter j是否死亡, 仍是未知之數, 表面看來是機爆人亡, 但仍有可能成功逃掉, ...
dannyho 發表於 12/11/2009 11:59 PM

明明上一集輕鬆打敗小茂的兩隻精靈(這兩隻都曾和小智的比卡超對打,而且均壓倒性取勝)
下一集卻被小剛的不良蛙一擊KO
這隻小智他們明顯有開外掛
回復

看樣子只是毒蛙命中要害效果雙倍所致www
話時話隻毒格娃應該係色違...

話時話冥王星真係唔見左人喎,唔通要接續遊戲既劇情?
回復

看樣子只是毒蛙命中要害效果雙倍所致www
話時話隻毒格娃應該係色違...

話時話冥王星真係唔見左人喎,唔通要接續遊戲既劇情?
elvis 發表於 13/11/2009 12:43 PM

色違我不是早跟你說的嗎?

不過土星的蛙只是在釋出沒久不良蛙已經攻擊...
土星的蛙似乎是在白光型態中啥都不能幹 有種被偷襲的感覺哩- -
ANYWAY 打了這麼多場 即使真的BATTLE也未必贏了

hunter j是否死亡, 仍是未知之數, 表面看來是機爆人亡, 但仍有可能成功逃掉, ...
dannyho 發表於 12/11/2009 11:59 PM

我倒是對於土星阻止火星那裡已經感受到他們玩完...
回復

我係奇怪點解外國站搵極都無提及過既資料姐,
還是說實在唔明顯...

查實我覺得贏得好卑鄙www
回復

我係奇怪點解外國站搵極都無提及過既資料姐,
還是說實在唔明顯...

查實我覺得贏得好卑鄙www
elvis 發表於 13/11/2009 05:25 PM

邊個贏得好卑鄙?

其實我覺得命中要害都冇可能秒掉毒骷蛙
回復