香港寵物小精靈村落 論壇

加入
查看: 3429|回復: 19
打印 上一主題 下一主題

[討論] 寵物小精靈TV VS 寵物小精靈特別篇

講真果句,雖然我係個Pokemon迷,但係都開始覺得TV版Pokemon好無聊(個人主要係追TVB,唔追日文)
劇情又悶,來來去去都係咁,只係有時有d笑位同cute位

認真講句,我寧願將特別篇動畫化好過睇而家既TV版,起碼熱血,故事內容豐富d
而家既TV版比人有種只係比細路睇既感覺

可能我長大了,思想成熟了才咁諗吧

歡迎發表or反駁

評分

參與人數 1金幣 +1收起 理由
【路比】+ 1不錯!自創主題!

查看全部評分

原帖由 raychf 於 2/7/2007 19:26 發表
講真果句,雖然我係個Pokemon迷,但係都開始覺得TV版Pokemon好無聊(個人主要係追TVB,唔追日文)

認真講句,我寧願將特別篇動畫化好過睇而家既TV版,起碼熱血,故 ...

事實上,pokemon TV vision 真的低能左...我估因為The pokemon company and TVTOKYO(MediaNET)生怕越來越多原本是pokemon 迷的大人現在已不喜歡pokemon 了,故此將焦點放在小孩(難道你唔覺得現在的pokemon 就算唔看舊版都大約知佢講嘜ma?)。
回復

pokemon次次有一個新聯盟就會將以前的事完全忙記。我覺得以前的pokemon好睇是因為估唔之後D劇情係點,而家估都估到啦,也可以從游戲的劇情覺得誰好玩,我覺得金銀最好玩,寶石版劇情最悶。
回復

寵物小精靈特別篇是以遊戲作藍本,
TV板是本來就有的。
回復

原帖由 路人2號 於 3/7/2007 13:08 發表
寵物小精靈特別篇是以遊戲作藍本,
TV板是本來就有的。

不錯的說~~~~~我也比較喜歡漫畫
但每次也要30元才可看實在有點......
回復

原帖由 【路比】 於 3/7/2007 13:24 發表

不錯的說~~~~~我也比較喜歡漫畫
但每次也要30元才可看實在有點......

可以買單行本的說
回復

把特別篇動畫化是不錯的
回復

漫畫不是低(b)的.
只是TV版低(b)化-.-''
回復

說真的
特別篇真的比tv好看

特別篇好看在多對戰

特別篇的主角會在不同的地方會變了不同的主角
回復

原帖由 raychf 於 2/7/2007 19:26 發表

認真講句,我寧願將特別篇動畫化好過睇而家既TV版,起碼熱血,故 ...

我都認同tv比較無聊~
個人認為漫畫的劇情比tv好幾倍~

漫畫的劇情起碼唔會悶到去邊
又會有不同的主角~
tv做咁耐都係小智,無換過人

又集集都同火箭兵團大亂鬥
如果無左火箭兵團
tv真係無得做= =

回復