香港寵物小精靈村落 論壇

加入
查看: 697|回復: 6
打印 上一主題 下一主題

Teach me ar~~thx~

我想問,如果我第一次見到水君..但係比水君走左........我立刻熄機(唔save)......開番機重有冇機會見到水君???????
p.s.有冇啲良方可以教我捉水君(唔要催眠or超級球)

p.s.再見到水君的機會率高唔高

P.S有冇人知where可以學黑色眼光

原帖由 syck2006 於 22/4/2006 12:24 發表
我想問,如果我第一次見到水君..但係比水君走左........我立刻熄機(唔save)......開番機重有冇機會見到水君???????
p.s.有冇啲良方可以教我捉水君(唔要催眠or超級球)

p.s.再見到水君的機會率高 ...

唔SAVE?不明智的決定= =
1)開番機重有冇機會見到水君?
有機會,只要一日還未捉,一日都有機會遇到
2)有冇啲良方可以教我捉水君?
用黑色眼光等方法令對手不能逃走,打到對手紅血(不打也可以),再用催眠或冰封,便可以用精靈球捉他
3)再見到水君的機會率高唔高?
很難說,這個講運氣,誰叫你唔save?遇到水君圖鑑會自動記錄,再check番,就可以知這水君去了哪= =

回復

你用果然翁咪可以令水君就唔到lo!跟住用反拳功同埋鏡子大衣打到佢重傷再換大口幅既累色眼光+混亂就可以輕易用200yen既精靈球捉到佢架la!
回復

原帖由 simonsnow 於 22/4/2006 19:46 發表
你用果然翁咪可以令水君就唔到lo!跟住用反拳功同埋鏡子大衣打到佢重傷再換大口幅既累色眼光+混亂就可以輕易用200yen既精靈球捉到佢架la!

聽說果然翁的踏影特性對它們無效噢
回復

原帖由 狗仔 於 22/4/2006 19:48 發表

聽說果然翁的踏影特性對它們無效噢

可以的,特性也可以
回復

咁三頭地mouse得唔得???
回復

隻野走左唔會好似雷烏果d 消失架     佢走左你睇圖鑒就可以知佢係邊
回復