香港寵物小精靈村落 論壇

加入
查看: 1613|回復: 32
打印 上一主題 下一主題

destiny 39集...歎為觀止

睇完之後, 發覺呢集先知係最精彩(暫時),

最精彩既唔係strike freedom既英姿, 呢部野例排屈機架啦~

我覺得最勁既係部strike rouge可以變藍色(我少見多怪), 而且射beem既speed同freedom有得比, 部機既反應快得都算神奇, 真係除左精彩二字, 真係諗唔到其他形容詞~~!!
雖然未睇,感覺上:
strike rouge可以變藍色

我諗可以set色
如果唔係整唔到Rouge版

射beem既speed同freedom有得比
Ch問題吧=口=..........

反應快
同上
回復

部strike rouge可以變藍色

用了脈衝那種可變色的PS裝甲XDXD
回復

以下係 眠羊討論版:燒魚定食 既發文
以下係 漫迷之家社區:烈焰大大 既發文

强袭红的上宇宙推进器,可能大家会奇怪为什么强袭红到了基拉手里就变了白色。原因是PS装甲是一种靠频率震动产生得装甲,而我们看物体的颜色不同主要就是因为物体震动频率的不同,强袭红之所以是红色,因为对于技术不佳得卡嘉莉来说,需要高防御,震动频率最高显现是红色,防御最高。而对于基拉来说,并不需要高防御,所以被基拉修改了OS得强袭红是PS装甲变成白色

睇完先知點解個盾仲係紅色(因為淨係有ps甲部分變)= =
回復

Originally posted by ericfong at 2005-7-17 11:27:

强袭红的上宇宙推进器,可能大家会奇怪为什么强袭红到了基拉手里就变了白色。原因是PS装甲是一种靠频率震动产生得装甲,而我们看物体的颜色不同主要就是因为物体震动频率的不同,强袭红之所以是红色,因为对于技术不佳得卡嘉莉来说,需要高防御,震动频率最高显现是红色,防御最高。而对于基拉来说,并不需要高防御,所以被基拉修改了OS得强袭红是PS装甲变成白色

就是VPS裝甲喇..............
他說了: "跟Strike一樣就行了"

那句"給我打!!"好正XD

[ Last edited by chantszsan on 2005-7-17 at 01:21 PM ]
回復

想不到的是最後要斷手斷腳...
---------
剛看多一次
分不出新的正義和舊的正義有甚麼不同....
新的自由和舊的外型也沒多大的變化似的

[ Last edited by 莫邪 on 2005-7-17 at 04:28 PM ]
回復

新正義 <<隻腳有劍既物體
----------------------------------
終於睇完喇
唔明點解永恆可以咁樣避法= =又咁鬼死快...
仲可以用埋Metor d炮Wo= =...無奈...
仲有點解佢一開始唔叫埋d三連升出黎幫手打....不解
回復

Originally posted by ericfong at 2005-7-17 17:03:
新正義 <<隻腳有劍既物體
----------------------------------
終於睇完喇
唔明點解永恆可以咁樣避法= =又咁鬼死快...
仲可以用埋Metor d炮Wo= =...無奈...
仲有點解佢一開始唔叫埋d三連升出黎幫手打. ...

因為這集是For StrikeFreedom的XDDDDDD
回復

Originally posted by chantszsan at 2005/7/17 05:07 PM:

因為這集是For StrikeFreedom的XDDDDDD

仲有呀= =
點解Laces連個名都無話比Kira聽佢都知個名?
名名部野好似唔係Zaft做既
一開機又係寫Zaft?
個隻係後面想開炮個隻渣渣,係都要係Strike黎到先射,有鬼用咩=口=..........................

仲有點解全彈個時心口無開炮既
回復

Originally posted by ericfong at 2005-7-17 17:11:

仲有呀= =
點解Laces連個名都無話比Kira聽佢都知個名?
名名部野好似唔係Zaft做既
一開機又係寫Zaft?
個隻係後面想開炮個隻渣渣,係都要係Strike黎到先射,有鬼用咩=口=..........................

仲有點解 ...

OS有寫吧XD
回復