香港寵物小精靈村落 論壇

加入
查看: 5060|回復: 5
打印 上一主題 下一主題

[研究] 伊貝接力隊

由於小弟係伊貝既忠實fans所以一直想組一隊伊貝軍團...
諗完想請問大家此隊會否太妄想?? 如果插都唔好咁大力......我怕痛......

水伊[儲水]道具 剩飯 性格 +sa/sd -a
努力值 252hp 129sa 129sd
替身 接力棒 液體圈 滑浪
*必定第一隻, >100 HP替身同之後補血

日伊[魔法反射]
道具 一血帶/光粉
性格 +sa/sp -a
努力值 252sa 252sp 6hp
接力棒 影子球 念力衝擊 冥想
*砲手

雷伊[充電]
道具 剩飯/光粉/一血帶
性格 +sa/sp -a
努力值 252sa 252sp 6hp
接力棒 充電光束 放電 高速移動/影子分身
*加速, 但我更想入影分...不過好似禁左

火伊[耐火]
道具 先制之爪
性格 +a/sd -sa
努力值 252a 252sd 6sp
接力棒 硝基衝擊 挖洞 碎岩
*加速, 好似加大左少少打擊面

冰伊[寒冰身體]
道具 剩飯
性格 +sa -a
努力值 252sa 129d 129sd
冷凍光束 障礙 禱告 接力棒
*砲手, 加硬, 驚補唔切血...

草伊[葉子守護]
道具 一血帶
性格 +a/sp -sa
努力值 252a 129d 129sp
接力棒 葉刃斬 劍舞 十字剪
*打擊面好似又大左D...

>>>>>>>>>>>>>>>亂入!!!<<<<<<<<<<<<<<<<<
伊貝[適應力]<----真心想帶佢上場!!!
道具進化輝石/剩飯<-----我真心想佢留耐D!!!
性格 +a/sp -sa
努力值 128d 128sd 128hp 128a
突進 影子球 電光石火 接力棒
*皇牌?! 砲灰?! 可能真的只是笑話一個...
(日伊不能有援助力量太可憐了 ...)

我僅說雷火伊 (原來會用傻力氣的 - - )

雷伊好像有點怪
只不過想問, 為何不用醒力呢 ?

其實火伊都有硝基衝擊了, 如果再激奮的話實在攻擊不俗
那先制爪很廢 - - 與其靠那不知多少的機會率你不如用電光石火還好啦
回復

冰伊建議用雪隱+閃枌+落雹

po的miss機率甚高,用這個特性加道具將會變得很惡心

不過如此草伊會和冰伊有所衝突,因此建議在兩者之間取捨(ps:草伊真的要用的話請用葉綠素,葉守真的很那啥,不能取消原本已有的異常狀態)

火伊用碎岩加挖地是啥,不如用激憤(加一級特攻和物攻)和傻力氣,碎岩完全沒用,挖地只有被針對打的份兒

雖然是磨向,不過我覺得水伊去水圈加冰光會好一些

因為此隊沒有月伊這高耐物,能真正受惠的其實只有水伊,其他一打就死

冰伊放棄wish吧,黑白改了成為「加的血量為使用者的一半hp」而不是原本「受惠者的一半hp」,對薄血的冰伊價值真的不大,不如用影球算
草伊建議用燕返多過十字切,雖則傷害差很多,但是可以打動鋼系以外的東西了
回復

雖然唔係咁熟接力隊
不過要諗下接力終點係邊隻
而且咁睇雖然係長接力
不過唔一定隻隻都有接力棒呢招
回復

回復 2# popo1029

岩岩補番.....其實隻隻用 剩飯 都冇死...加留場力麻...
回復

道具同努力值呢
回復