香港寵物小精靈村落 論壇

加入
查看: 2880|回復: 18
打印 上一主題 下一主題

有感而發..回想翻以前pm既黃金時代

想系度發下up瘋...當系同各位朋友king下計...講出我對pm既所想..
唔知有冇同小弟差5多年紀既朋友呢...我92年...今年2張了-,-
時間真系過得好快...乜都變嗮..
今日無意中聽到d舊既GS音樂..令我有種玩翻呢隻game既衝動..唔通系天意?
回想翻以前成日同班fd玩比卡超..金銀..紅寶一出第一時間就去買..哈哈..呢d都系美好既回憶
一翻屋企就去d唔同forum日日9up..咩噴火龍火焰世界..火暴獸火山口果d...果時真系好開心..
宜家果dforum都死得7788..得翻呢個forum同hkpma...
更住又睇下宜家d pm...diu..好似中嗮輻射咁..唔知點解..覺得自己既童年回憶比人破壞緊咁..唉..pm已經變得唔似pm...
記得以前...獎門人都有一part系玩pm既野(好似系要講隻pm名)...唉...當時d pm既名真系人人都知...
全香港有邊個細蚊仔冇玩/睇pm?主題曲日日都識唱!
但金銀之後宜家開始沒落緊...電視愈來愈無聊...集集都系咁...冇新意...林翻以前第1,2代真系好好睇...
只系覺得如果pm再咁...總有一日會88..
有人覺得玩pm毒/幼稚..講真...小弟最中意就系落club溝女..劈酒...但我都一樣咁中意pm...so?
pm系我地呢班90後既心入面已經唔系一隻game/動畫咁簡單..而系集體既童年回憶...我地心入面都系好尊敬pm...
希望pm可以再上以前既高峰啦..加油=]
我唔知會唔會玩翻...但無論點都好啦..我都會心入面默默支持你架..我相信有一班好似我咁離開左好耐既老朋友都系咁林架^^

評分

參與人數 1功績 -1收起 理由
secret-1粗言

查看全部評分

回復

94揮手
無pm唔會識到班同好
回復

......其實村落剩下的時間不多了
幻藍 發表於 15/2/2012 04:36 PM

但本人期待村落永恆長存!!!
回復

宜家果dforum都死得7788..得翻呢個forum同hkpma...

......其實村落剩下的時間不多了
回復

zadomen 該用戶已被刪除
回復

唉,時代變遷...真係無乜計仔,村落都衰落左好多...
回復

只能說, 一切有始有終啊, 世事總有要完結的一天 (不過看來PM還可以走行遠)
Everything has a beginning, h ...
lly 發表於 14/2/2012 01:59 AM

PBR(wii pokemon battle revolution)揮手路過

火箭兵團比以往成熟許多,以前一直做星星,現在啥的連mi的東西都出來了
回復

我記得你講獎門人果個...叫個爸爸背哂151隻PM名嘛,我記得有蘭西做主持人
其實以前真係會背哂151隻PM名,可能 ...
楓花雪瑜 發表於 14/2/2012 04:44 AM

其實都冇話特登點背..只系當時好中意pm..唔洗特登都記得嗮d名..
好似得1,2代果d先系官方名?之後果d叫乜我都唔知了-,-凈系知rs火主叫小火雞..= =''
ANYWAY,落一次club幾錢<--hehe..做乜咁問..@@
睇你落邊d場啦..tst果d一定平d..有d場可能有任飲..但mk多..||  lkf貴少少..環境好d 預翻200-300入場費..(通常包一杯野飲)..大節就貴d-,-
btw香港d場我唔系太熟..我多數時間都唔系香港..好想翻香港><''
回復

92的揮手

BW應該是正統PM的最後一代了吧

再出怎麼記得完PM的名字?

難道老任想出1000隻PM?

最喜 ...
NDS之子 發表於 14/2/2012 02:14 AM

hello ching!!
唉..其實好難講...點知老任點林...宜家出到d pm變嗮種咁好心就唔好再出啦...
我同你一樣都系同第1,2代最鍾情..我覺得系得第1,2代先可以代表pm...入面d pm多d人識...之後果d..算吧啦-,-
你講到話系game練舊pm...雷伊卡比化飛鯉龍叉蝠等等..呢ja應該宜家都仲好多人中意用...好用就唔講啦..但舊pm都可以帶比d玩家一種親切感^^
至於老任如果真系想出到過千都冇辦法-.-我覺得頭2代先可以算得系真正pm..之後rs..勉強啦..之後果d..真系唔知邊隻打邊隻..對佢地d樣好陌生)
回復