香港寵物小精靈村落 論壇

加入
查看: 3314|回復: 10
打印 上一主題 下一主題

PGL中朋友消失晒..

唔知有冇人試過,我一直都會保持每1,2日都上PGL玩,一直都冇咩事,但唔知點解由尋日開始,我本身ADD左既幾個FD都消失晒..變番得自己一個..有冇人知可以點回復....係咪又要好似最初咁約時間上WIFI房見面...
其實只要雙方有輸入對方ID
入WIFI房確定互相見到對方,出房後看紅簿仔看到的都應該不會是問號樣子了
還不行的話可試試交換精靈, 雖然這不是必須的
「大家再CONFIRM有冇對方樣貌,之後各自上PGL,理論上應該成功?」
沒錯
回復

2同3我估可能性不大。
至於1,我O岩O岩睇番本簿,的確見唔到對方樣貌,仍然只係問號。點解會咁?
如果再約多次對方見面,理論上傾計後出番黎,係唔係馬上可以見到對方樣貌?係既話,如果傾完計後,大家再CONFIRM有冇對方樣貌,之後各自上PGL,理論上應該成功?
回復

RE:supersaiyan(8#)
原因:
1.其中一方的紅簿仔未有另一方的連接記錄(曾連接過的會看到對方顯示的訓練員樣貌)
2.其中一方在連wifi後, 未曾用該帳號登入過PGL
(3.連wifi後, 對方從紅簿仔中移除了你的資料)
回復

唔好意思要推下舊POST~~
唔知點解自從轉過NDS玩,朋友消失晒之後,我已經約左FD上WIFI房見面,仲已經見過幾次,但唔知點解到而家,PGL仍然係一個朋友都冇....有冇人知咩原因?
回復

某台灣fd已經收埋左一隻女性牛蛙君玩雨隊
宜家搶緊佢隻女性九尾
不過都係毒療天蠍王優先
回復

話說我今天才剛達1萬夢點
就即刻遇到女性六尾..還有暗波
回復

我就係其中一個受害者,friend code無曬+果日無得玩夢世界,無得同人淋水,搞到十一月玩要成一月先儲夠一萬個夢點數,,勁慘!我都唔知在系統更改到以後永遠無六尾蚊香捉之前可否成功捉到雌性六尾和蚊香,就算真係1/3機會去到森林遇到六尾蚊香機會都好低,仲要係雌性既機會一向比雄性低
回復

要換NDS需傳了data去新nds 才不會被洗了

http://wifi.nintendo.co.jp/setting/option/index.html
回復

原來係換NDS既原因...THX晒...
回復