香港寵物小精靈村落 論壇

加入
查看: 5387|回復: 36
打印 上一主題 下一主題

小光隻圓企鵝的獨門特性

小光隻圓企鵝的獨門(變種)特性:在離開精靈球後,全場使用失敗的龍系招式必定擊中自己

我想不到其他原因解釋她次次被龍流星打中

回復

你都講得岩= =
通常都打得準

再次證明:R團整咩武器都係打翻自己
333533535333 發表於 28/2/2010 05:39 PM

系佢地用咩計劃都害到自已

圓企鵝成了圓鯊打r團的瞄凖器
回復

個人認為是擊中了圓企鵝身在的籠
再反彈中R團

雖然打不中圓企鵝,但還是向著她來打的
may_ag 發表於 27/2/2010 08:14 PM

你都講得岩= =
通常都打得準

再次證明:R團整咩武器都係打翻自己
回復

第2次不擊中圓企鵝記錄:
dp 164,圓企鵝離隊出走...
(被人亂炸係我都走)
跟住成班搵佢
果陣佢俾R團捉
跟住圓陸鯊又用流星群...
今次無打中圓企鵝
卻打中差2吋的火箭隊..
333533535333 發表於 26/2/2010 11:36 PM

個人認為是擊中了圓企鵝身在的籠
再反彈中R團

雖然打不中圓企鵝,但還是向著她來打的

對住卡通毒上腦既人可以點 ?
回復

首先希望大家冷靜,沒有必要又用強硬的語氣又用紅字吧?
雖然我沒有什麼資格說誰對誰錯,但也想講講我的意見
我個人則認為二三樓的兩位大大(版大和樓主)的語氣也不大妥當,才會慢慢引發這種對峙
二樓的版大的意見我頗認同,其實動畫和GAME 是兩回事實在不能以任何一方去解譯另一方
但我相信樓主發這POST的本意只是講講笑(因而我之後也回了帖說說笑)
所以版大用紅字+頗強硬的語氣實在不太好,其實那個想法可以用平和點的用詞表達
三樓樓主本身又可能比較敏感,語氣也開始變得強硬
之後那些的「駁火」,小弟不予罝評
只想最後再說句,大家一人退一步,平心靜氣輕鬆討論,對大家也會是一件好事
以上只是小弟的愚見,如有不認同者希望不要CHALLENGE我,畢竟意見只是意見,每人也不同
回復

你係追究人地用詞之前唔該你理解好人地講o既野先
人地講你只會代遊戲現象落動畫關你識數咩事
(如果你係一路都認為動畫同game唔同就唔會一開始用遊戲現象解釋動畫)
仲有我唔知你幾多分果時話討厭我
不過我淨係知 ...
roy007 發表於 27/2/2010 04:51 PM
我覺得may_ag開呢個post純粹講下笑 開心下  唔該你唔好係度搞事
你唔同意佢可以平心靜氣咁講出黎  唔好用d咁既語氣講
回復

我路過的
火藥味好重......
只能說動畫是開老金吧......
回復

仲我識加數識減數識乘數識除數識微分識積分
請你說說不要太極瑞,說得我什麼也不懂
要表逹你個意思可以把「佢淨係識得」改為「佢總是」/「佢很喜歡」/「佢很習慣地」

我幾分話討厭你,你唔好先入為主
不享受可以是無感覺,唔一定是討厭
may_ag 發表於 27/2/2010 12:32 PM

你係追究人地用詞之前唔該你理解好人地講o既野先
人地講你只會代遊戲現象落動畫關你識數咩事
(如果你係一路都認為動畫同game唔同就唔會一開始用遊戲現象解釋動畫)
仲有我唔知你幾多分果時話討厭我
不過我淨係知年中唔少人打d兩面解o既句子然後博人地先入為主
最後講最後一句~
唔好以為用pm講野就可以亂加罪名比我!仲有唔好打d連音都唔同o既字比我自己估你講緊咩!
其實大家有唔同既觀點好正常
唔需要係度嘈呢d野啦~
FONGKII 發表於 27/2/2010 12:56 PM

都係果個問題je
佢又講唔到點解要突然有個特性黎中流星都唔可以流星神rp中晒
回復