香港寵物小精靈村落 論壇

加入
查看: 4144|回復: 44
打印 上一主題 下一主題

24/2更新-3-立方獸第6改,,升到28lv了

Level 28
種族值
努力值
能力值
個體值(b)

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖
137:立方獸
HP6508228<=b<=30
攻擊600352<=b<=4
防禦700467<=b<=9
特攻8506130<=b<=31
特防750484<=b<=7
速度4003828<=b<=30
性格:おくびょう  | 努力 | 個性        

真係抽得好辛苦的,,,e隻得唔得呀-3-
岩岩出左第6改,e隻真係好勁,我抽多左勁多次都冇e隻禁正,e隻收得???
回復

係咁叫人比魚你都唔係長遠之計,都係學下自己釣魚啦

點為止收得貨呢,個個人定義都唔同
有人追求多項31;有人追求2-3項就夠;有人可能冇乜要求
一般來說,個人認為最少你所需要能力31啦
用立方獸黎講,你最終係打算進化到立Z,並速攻用,咁就計速度同特攻為先
你依家哩隻特攻有30-31,就唔錯喇,因為特攻差1點問題不大
速度呢就20-31,好明顯未check得準,咁就未可以下決定
速度常以追求必定31的,因為如果你30對方31的話,你就係後攻架喇,所以速度差1點問題就大

咁如果速同特攻都有31的話,你想收咪收貨lo
如果唔係可以睇埋其他能力,主要係防三角,因為你物攻都唔會用到
如果防三角都個位數,你可以再追求好d,都係果句
有人要求防三角31;有人只要求外加hp31;有人認為20up就可以
睇下自己點決定

其他隻隻精靈都係咁,睇下需要佢邊項能力而自己決定
學識check之後唔洗下下問人
回復

無努力值架' 點計呀-3-"
你可以放心咁擺..
回復

訓練屋' 跑番幾個圈~ 1步1exp.
TAKO 發表於 23/2/2010 11:41 PM

係一step一exp嫁咩?!我e家先知-3-,,,
but會唔會有努力值嫁??如果有我就唔o仔啦- -
回復

有冇人可以話我知e家e隻收唔收得???
同埋點可以唔用升lv糖黎升高d lv睇個x??
joseph2008 發表於 23/2/2010 11:38 PM

訓練屋(保育屋?)' 跑番幾個圈~ 1步1exp.
回復

有冇人可以話我知e家e隻收唔收得???
同埋點可以唔用升lv糖黎升高d lv睇個x??
回復

咁e隻收唔收得先-3-
回復

睇到有小小唔明白- -
回復

樓主點解唔用金幣換立方
咁咪唔洗狂抽蛋
寵物小精靈大師 發表於 23/2/2010 07:04 PM

抽蛋好過==''
你用金幣無得定性格==''
個體又唔會高得去邊==''
生蛋你父母高個體那生出來都容易高==''
回復