香港寵物小精靈村落 論壇

加入
查看: 1974|回復: 25
打印 上一主題 下一主題

新手雨TEAM一評

雷伊 (濕冰)    252sa 252sp  6sd   性格+sa-a

十萬 打雷 醒草 祈雨

鯉魚龍          252a   252sp  6sd   性格+SP -SA

龍舞 逆流 地震 石刃

海馬王(龍石版) 252a   126sp  126hp  性格  +A-D

龍舞 逆流 逆鱗 流星群

水君              252sa   252sd 6hp     性格  +SA -A

冥想 祈雨 滑浪 神通力

大呆獸       252hp   252d   6sa          性格   +SA -A

冥想  懶惰 滑浪 精神念力

幽浮磁怪(命玉)   252sa    252hp  6d      性格    +SA  -A

打雷  醒冰  三角攻擊  電磁波

有啲精靈未唸好道具......但係想比大家睇下有没咩大問題.....
背背龍作攻擊?
有什麼能耐?
雨天特攻除了某兩隻外根本沒用
雨天的價值在於暴力的物攻向強攻
背背龍那不中用的特攻配上雨天那攻不過神蛋
那如何作攻? 加上我沒見過背背龍在雨隊中用
何來常見?
﹏影*虛幻帝皇 發表於 11/10/2009 10:42 AM

雨天特攻是啥?
刺龍?波羅?

背貝龍像是詛咒或龍舞的...
旋渦 x 減歌 都像有..
回復

背背龍作攻擊?
有什麼能耐?
雨天特攻除了某兩隻外根本沒用
雨天的價值在於暴力的物攻向強攻
背背龍那不中用的特攻配上雨天那攻不過神蛋
那如何作攻? 加上我沒見過背背龍在雨隊中用
何來常見?
回復

雨team之前也有人說防不用太多,主攻更實際
叉蝠那一點點的血量本來就不中看,當遊擊手/首發探子倒是不錯
貝貝龍也是雨隊常見攻/盾,企鵝,鐮刀甲蟲也算是不錯的攻擊手
回復

叉字蝠唔加血會唔會好快死......因為我見佢好似D防唔係好得咁.....但係雨TTEAM没攻有係一個問題......
回復

看你想叉蝠當攻還是干擾,max極速是一定,之後滿hp/攻,看個人
干擾可以祈雨+蜻蜓返+保護+劇毒/催眠
速攻就祈雨+蜻蜓返+戰鳥+追擊/毒十字
沒怎研究叉蝠,有錯請插
回復

咁樣的話用叉字蝠要點配招同努加值同性格???

招係咪祈雨.毒十字斬.蜻蜓回轉.憤怒門牙???
回復

美納斯,暴鯉龍,海星一類沒下雨一樣能保持實力
回復

點解.......佢好似完全唔關雨TEAM事???
唯我幻櫻 發表於 11/10/2009 01:03 AM

純粹搭單問

雨隊裡,有沒有需要加入一些無需依靠下雨依然有一定戰力的精靈
例: 美蛇,波羅
回復

嗯 . 只係佢高速 , 放雨成功率高 , 有挑撥 , 有蜻蜓返

所以晴隊雨隊有時你會見到蝙蝠~
回復