香港寵物小精靈村落 論壇

加入
查看: 2235|回復: 24
打印 上一主題 下一主題

Lunchtime

Lunchtime固然多樂趣...
但係受疫情影響,少部分學校已停課...
或者考完大考,番學都淨係番半日...

好似我咁,以前經常係一大班同學出去食飯...
CE過左,成3個月冇同佢地一齊食飯,靜左好多...
非常懷念以往同學有說有笑咁,當吹水都好啦...
總之熱熱鬧鬧好過得一個人...悶到爆...
Lunchtime未完之前又會睇下波(班際/社際)...都幾好呀...

唔知大家有咩Lunchtime做既活動(吃飯之外)/去邊度食/Lunchtime趣事/...?
上年每次都有7~10個一起出街吃飯
今年比較少人出去, 3,4個人好悶耶
回復

回復

我地F.1就俾出去食咪好Free?
arararchchch 發表於 24/6/2009 02:41 PM

冇錯!~
好free~~
回復

校友你好XD
赤餐太多人,時間比去老麥還要不好控制
我通常新星算...

btw,你中幾?
Stefan 發表於 24/6/2009 04:28 AM

F2 XD
你呢?
邊個教?
其實我就是最常Assembly回答問題既小子
新星食到我肚痛..赤餐就係SR去最好
回復

Discussing news with classmates,doing homework,having a gossip and studying were the activities I did in S.6-7.
What a boring school life!
回復

我地F.1就俾出去食咪好Free?
回復

我住粉嶺(拖走
你學校咁得意既--
係我就寧願集體留校吃兩個月= =(有人陪XD)
烈焰火龍 發表於 24/6/2009 02:19 PM

我下年f.3.......下者可以出去食唔駛留校兩個月,咁緊係下者啦-.-
回復

我校F.1食兩個月飯盒之後,就可以出去食,F.2-F.7可以出去食,
出去食同d fd吹下去幾好,我校在上水,選擇都唔算少,
但有聞下年會唔如d,
一係f.1-f.3會集體留校吃兩個月,
一係f.1留耐d,
千奇唔好上者,緊係下者啦-.-
無聊人=.= 發表於 24/6/2009 10:50 AM

我住粉嶺(拖走
你學校咁得意既--
係我就寧願集體留校吃兩個月= =(有人陪XD)
回復

我校F.1食兩個月飯盒之後,就可以出去食,F.2-F.7可以出去食,
出去食同d fd吹下去幾好,我校在上水,選擇都唔算少,
但有聞下年會唔同d,
一係f.1-f.3會集體留校吃兩個月,
一係f.1留耐d,
千奇唔好上者,緊係下者啦-.-
回復