香港寵物小精靈村落 論壇

加入
查看: 766|回復: 10
打印 上一主題 下一主題

配招

我嘅配招ok吾ok?
草龜:寄種,地震,億萬吸收,非葉風暴
烈焰馬:放晴,陽光烈焰,火焰發射,即焰推進
鯉魚龍:沖浪,地震,冷凍光束,破壞光束
椋鷹:高速宜動,燕返,非行,近身拳擊
要用全國圖鑑仙得
回復

原帖由 maximum 於 16/6/2008 10:46 PM 發表
小弟不才,只係有一個小小問題想問一下
方才大家都建議配上物攻招式...(事實上這四隻也全是物攻精靈)
但如果還上物盾型如鐵甲貝、夜巨靈之流,我想即使是以上的配招也難打...
四隻之中只有烈焰馬的特攻較高,因此 ...

一隊入面唔淨止有物攻手...
對付盾型精靈,如果係單防盾既,都仲可以用另一種攻擊,如果係雙防盾,就唯有同佢鬥玩狀態,呢個時候投擲地球就會變得相當有用(因無視防禦直接扣血,比起天氣磨血更加有效)
回復

新手求助

邊度lag高級魚杆?同埋求扭扭拉配招,thx!
回復

草龜點學木葉槌?同埋我覺得寄種好過光合作用
回復

小弟不才,只係有一個小小問題想問一下
方才大家都建議配上物攻招式...(事實上這四隻也全是物攻精靈)
但如果還上物盾型如鐵甲貝、夜巨靈之流,我想即使是以上的配招也難打...
四隻之中只有烈焰馬的特攻較高,因此我想問一下
假如把烈焰馬改成特攻型或者雙刀型會否較佳?

例如,烈焰馬配上火焰發射、放晴、陽光烈焰、高速移動,是否可行?

其實我還是一名新手,感謝賜教.
回復

肥雀飛天冇問題嗎= =?
惡霸戰鳥美
回復

我果隻係咁配
草龜: 光合作用 ,地震, 木葉槌 ,崩石

烈焰馬: 鬼火 ,超級角擊, 報恩,  熾焰推進  (催眠都可以代鬼火)

鯉魚龍:  逆流而上  ,地震,  冰牙,    龍舞

評分

參與人數 1金幣 -5收起 理由
fish-5欠原因

查看全部評分

回復

用左極級沖擊波之後人地都唔死GA話,好容易比人秒殺。
回復

鯉魚龍特攻太低,,,不要滑浪和冷凍光束,用龍舞+液態尾巴吧。
破壞光束要轉成極級沖擊波...

整體來說就是怕特攻高的pm
回復