香港寵物小精靈村落 論壇

加入
查看: 832|回復: 9
打印 上一主題 下一主題

新手之問題!

各位高手:小弟缺乏知識.....望見教
Q1.  NO.478 ユキメノコ(Froslass)要點玩先至勁?
                         我隻ユキメノコ 學左          こごえるかぜ ふぶき  あやしいかぜ
                         TM29        サイコキネシス   咁樣好唔好??佢既努力值我都係以速,特攻為主"
Q2.   あおいバンダナ          Blue Scarf  選美比賽中美麗度提升 GYM4問綠髮女子取得,首PM要美麗
                          度高 <---       我想問美麗要多少才可取得...我唔想搵12號果= =

Q3.  パワーアンクル    Power Anklet     我不停咁交換裝備對象...對努力值有冇影響??由出世果時開始帶好唔好(由蛋變寵果陣,,姐係1LV)

Q4. きょうせいギプス                                        Macho Brace 好用D定係パワーアンクル    Power Anklet ?? (我諗住努力值專 攻同速

原帖由 heineken 於 20-1-2008 09:02 PM 發表

唔係-  -我以為佢係
當我係華麗大賽嬴一次
佢既美麗度就會高一D
我諗住有左果件野之..不斷嬴就不斷增加 ...最後升1LV就進化...

你一定誤會左個意思....
佢既解釋~姐係~等同用左速專/特攻專一樣
戰鬥個時有用~平時係睇唔到~除左落黎會無左較果~唔係嬴一次就會多d= =
回復

原帖由 ∞-JUSTICE 於 20/1/2008 05:32 PM 發表

美納斯進化條件係美麗度要高
Blue Scarf只係令到裝備精靈係美麗度既選美得分會高d
斷估樓主唔會傻到真係以為會好似tv版咁小光媽媽隻笨笨魚出場進化呱~"~
↑詳見dp電視版43集

唔係-  -我以為佢係
當我係華麗大賽嬴一次
佢既美麗度就會高一D
我諗住有左果件野之..不斷嬴就不斷增加 ...最後升1LV就進化...
回復

原帖由 heineken 於 20/1/2008 11:30 AM 發表

Blue Scarf 加幾多架??我真係諗住靠佢去進化

咁12號果係咪要自己種??

美納斯進化條件係美麗度要高
Blue Scarf只係令到裝備精靈係美麗度既選美得分會高d
斷估樓主唔會傻到真係以為會好似tv版咁小光媽媽隻笨笨魚出場進化呱~"~
↑詳見dp電視版43集
回復

原帖由 路卡利歐好勁 於 20/1/2008 09:54 AM 發表
我之前擺隻美納斯係頭位再問個綠頭髮既人(唔知叫佢做女人定男人好...)佢就即刻比個Blue Scarf ,你拎唔到可能係因為你隻美納斯唔夠美麗度or你問錯人,升美麗度好似係一定要狂食12號果整既麵包 我冇記錯既話好似要食1 ...

Blue Scarf 加幾多架??我真係諗住靠佢去進化

咁12號果係咪要自己種??

回復

我之前擺隻美納斯係頭位再問個綠頭髮既人(唔知叫佢做女人定男人好...)佢就即刻比個Blue Scarf ,你拎唔到可能係因為你隻美納斯唔夠美麗度or你問錯人,升美麗度好似係一定要狂食12號果整既麵包 我冇記錯既話好似要食11個,仲要係18-20lv先得-.-
回復

原帖由 ∞-JUSTICE 於 20-1-2008 02:23 AM 發表

我用隻美納斯擺頭位都拎唔到

係唔係full左先0.0~定係問錯人?0 0
我一定係full左去拎= =
回復

原帖由 grand93523 於 20/1/2008 12:57 AM 發表
請勿連POST.....用編緝吧....
A2~我係FULL左先搵佢拎0.0
仲有~唔好諗住用左佢就可以沒洗升美麗度(大錯特錯)
如果你係想小醜魚進化既話.....放棄吧

版規
連續回覆文章-----減3,請善用論壇編輯功能。
沒有把 ...

我用隻美納斯擺頭位都拎唔到
回復

版規
沒有把所有問題集中在一個主題內發問-----減8,版主有權刪去多發的主題。
你會減呢D分吧...

回復

唔該~,~是但一問題答到都OK....

原帖由 grand93523 於 20/1/2008 12:57 AM 發表

版規
沒有把 ...

SORRY!下次唔會下次唔會

回復