香港寵物小精靈村落 論壇

加入
查看: 1338|回復: 5
打印 上一主題 下一主題

請問387係邊度可以遇到架?

我想捉387番黎解ch.10. . .
仲有點解ch.10個新關的第2層一次過出勁多怪. . .恨本打唔win. . .
我得比卡超+企鵝. . .應該捉多邊兩隻寵. . .?
原帖由 fish 於 24/9/2007 01:31 PM 發表

23Lv比我當時闇救的save高少少-v-我闇救用火雞+企鵝
5F格拉場的最少有30Lv - -

必要時善用此兩玉-バクスイだま(全房敵人睡覺)、てきふうし ...

今集好似唔見左果陣彈跳玉....
全房敵人全部彈起果粒= =+
回復

原帖由 fish 於 24/9/2007 01:31 PM 發表

23Lv比我當時闇救的save高少少-v-我用火雞+企鵝
5F的最少有30Lv - -

必要時善用此兩玉-バクスイだま(全房敵人睡覺)、てきふうしだ& ...

多謝你幫忙. . .感恩
咁我升高D Lv再試下打過啦><"
回復

原帖由 豬仔包 於 24/9/2007 01:20 PM 發表

. . . .難玩左好多. . .
我而家23Lv. . .算唔算廢. . .?有時連打格拉第一個場第五層都會比野生pm打死. . . .

23Lv比我當時闇救的save高少少-v-我闇救用火雞+企鵝
5F格拉場的最少有30Lv - -

必要時善用此兩玉-バクスイだま(全房敵人睡覺)、てきふうしだま(全房敵人變為逃足/不動狀態)
還有不少的,但個人覺得這兩較好用
回復

原帖由 fish 於 24/9/2007 01:14 PM 發表

破表關後才可抓主角

在迷宮中可抓到一些雷系/地系來吃雷招
不然你升高Lv再打,連2F的怪物屋都打不到的話那不要望打boss了
2F的怪物屋還不算惡了,後面的agility + helping hands + quick attack + rollout比bos ...

. . . .難玩左好多. . .
我而家23Lv. . .算唔算廢. . .?要大約幾Lv先夠ch10的boss打? 有時連打格拉第一個場第五層都會比野生pm打死. . . .

回復

原帖由 豬仔包 於 24/9/2007 12:57 PM 發表
我想捉387番黎解ch.10. . .
仲有點解ch.10個新關的第2層一次過出勁多怪. . .恨本打唔win. . .
我得比卡超+企鵝. . .應該捉多邊兩隻寵. . .?

破表關後才可抓主角

在迷宮中可抓到一些雷系/地系來吃雷招
不然你升高Lv再打,連2F的怪物屋都打不到的話那不要望打boss了
2F的怪物屋還不算惡了,後面的agility + helping hands + quick attack + rollout比boss更惡

順手加句:由這迷宮開始會出現怪物屋和陷阱,要開始熟習了
回復