香港寵物小精靈村落 論壇

加入
查看: 4185|回復: 56
打印 上一主題 下一主題

了解自己-怪辟篇

想了解自己~就要從自己入手(廢話)

所以希望通過呢一系列的帖~從各自分享自己的特點~從而達到大家相互了解及進一步了解自己。

以下係我的一d怪習慣
1.有時訓訓下覺會突然間全身彈起,是由於感覺趺低而引至神經反射
2.平時出入屋企會檢查兩次門口,什至推下以清楚是否關好(有d似精神壓迫)
3.食完早餐先刷牙(呢個牙醫建議)
4.伸懶腰動作特大(通常嚮測驗考試時做完卷後發生)
5.睇血腥/恐佈片會笑,睇悲劇冇反應,睇笑片會笑到喊
6.閒暇無事時,會十分仔細留意別人的說話,希望從而了解到一些東西
7.經常因思考而得出成果時,會不自覺盯大眼
8.灌水

相類帖:
了解自己-自我理想篇
https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/viewthread.php?tid=41246&extra=page%3D1

5)有d時候行行下好鍾意望後面

8)坐沙發如果坐中間冇安全感,要在角落先得...

9)如果見到一d野好唔整齊,一係就唔執,一執就執到整整齊齊

12)識fly的蟲蟲好驚...爬下爬下既就唔驚= =

13)番到以前幼稚園,會覺得自己好低b...

以上的我也會XD
回復

原帖由 阿之 於 1/8/2007 13:48 發表
唔知點解我毎星期都必須有一次怪癖

抽時間望住一樣野,之後咩野都唔好諗
之後諗下自己係唔係存在緊.......
最令我「興奮」係,愈感受到時間的流逝
愈來愈感覺自己既存在好似慢慢消失

覺得自 ...

(無言)

an odd once a week?!
回復

唔知點解我毎星期都必須有一次怪癖

抽時間望住一樣野,之後咩野都唔好諗
之後諗下自己係唔係存在緊.......
最令我「興奮」係,愈感受到時間的流逝
愈來愈感覺自己既存在好似慢慢消失

覺得自己痴痴地線
回復

原帖由 bones2007 於 1/8/2007 12:16 發表
1,2,5和我很相似...1還會經常發生..= =+

哪裡的1,哪裡的2、哪裡的5?
回復

1,2,5和我很相似...1還會經常發生..= =+
回復

係我呀媽話我知...
回復

說夢話....某些時候我會無啦啦講野
me too ......
回復

應該仲多一樣= =[''
無野做,呆係度= =
回復

原帖由 Nidoq 於 31/7/2007 07:27 PM 發表
帶了錶還是看鐘是怪辟嗎?

偶在之前在學校試過= =
回復