香港寵物小精靈村落 論壇

加入
查看: 850|回復: 8
打印 上一主題 下一主題

地下世界,秘密基地一問

我想知d玉合起來後為何唔係加哂??
比如將10個玉和5個玉放在地下
在汁返黎個時只得11個玉
秘密基地方面,我想知同人聯機既秘密基地係點玩?
好似話係玩搶旗?
不同既地形會不會有影響?
同埋秘密基地入面d制係咩?
我玩日文唔識睇....
thx ^^
一般來說這玩意不會有人抱著競爭心態去玩的.......
多數是:"xx,可以借部NDS來搶旗嗎?"
之後就以約30分鐘完成50次的搶旗活動.......(雙方的基地的距離要非常近,真係要近到面對面就係,不然所花的時間將可能要以小時計)

做到這種地步已要花不少時間,如果還要雙方基地有一大段距離,中途又有一大堆陷阱,咁樣真係搞成日都未搞完
回復

回復

原帖由 pokemon123321 於 27/6/2007 17:09 發表

下..咁對D未破關既人咪好唔公平--
同埋滿月島咪好高戰略?哂人地坐船時間
但你話回地面,個時都斷左線la,仲玩咩?
帶左人地支旗回地面後走左==?

那就設秘密基地在附近...
回復

原帖由 lly 於 27/6/2007 17:03 發表

直接回地面去到那裡就可以...

下..咁對D未破關既人咪好唔公平--
同埋滿月島咪好高戰略?哂人地坐船時間
但你話回地面,個時都斷左線la,仲玩咩?
帶左人地支旗回地面後走左==?
回復

原帖由 pokemon123321 於 27/6/2007 16:54 發表
咁我想問如果搶旗時兩個秘密基地係去唔倒既,
例如一個秘密基地係滿月島,一個係戰鬥塔,咁點算?.?

直接回地面去到那裡就可以...
回復

咁我想問如果搶旗時兩個秘密基地係去唔倒既,
例如一個秘密基地係滿月島,一個係戰鬥塔,咁點算?.?
我想睇下搶旗既video
回復

https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/viewthread.php?tid=35293

在掘到的寶石一般不足以換秘密基地裝飾品,故一定要組合寶石。
方法是站在一固定地方,扔同一顏色的寶石到地面則可以疊加數位
規則是兩顆寶石中,較大的數字不變,另外一個小的數字變更為
1~4→1
5~9→2
10~15→3
16~20→4
21~24→5
例如:藍寶石15+藍寶石8=藍寶石17
   紅寶石20+紅寶石20=紅寶石24
回復

我想話......玉的數字不會加起來的......。這個世界就是這樣不公平
回復