香港寵物小精靈村落 論壇

加入
查看: 1665|回復: 29
打印 上一主題 下一主題

有關配招的技巧

請問~如果配招的話~需要什麼技巧?

如大口幅般(其實也不知應玩物攻還是特攻好--)~如果招式是 : 催眠~  蜻蜓回轉~ 毒十字 ~ 戰鳥.........
那麼應以催眠為重要~抑或用十字去博人中毒好?

如應以令人中毒/燒傷好還是睡眠好呢?  如烈焰馬~我應配他催眠術 還是鬼火好點?  

我已有寵物的招式與努力值~請指教....
no.398 (物攻與速度) : 戰鳥~電火~魯莽~蜻蜓回轉
里魚龍 (物攻與特防) : 地震~逆流而上~冰之牙~龍之舞
啟暴龍(物攻與特防) : 地震~火拳~逆鄰(龍系120威力~打2~3回之後混亂) ~龍之舞
催眠獸 (特防與物防) : 催眠術~食夢~惡夢~精神念力

thx~~~~~~~
原帖由 Michael198713 於 14/1/2007 12:13 PM 發表
我想請問下~你在無聊打一打那章~pm的配招是以2打2的角度來配嗎?@@"

黑雀方面...如果我把保護改成電光會不會好點? 因為我發現唔到保護有咩野~係呢隻野身上= =""""不如係咁打或換人 ...

原帖由 latios 於 2/1/2007 17:30 發表
仲有,呢D係2VS2配招 ...

黑雀=?

那003有岩切

回復

我想請問下~你在無聊打一打那章~pm的配招是以2打2的角度來配嗎?@@"

黑雀方面...如果我把保護改成電光會不會好點? 因為我發現唔到保護有咩野~係呢隻野身上= =""""不如係咁打或換人仲好................

而003果隻......速攻型.........其實就算係加滿速加岩切~真的會夠快嗎? ......還是如果我以防守型的方式配型擊型咁好冇嫁?
回復

原帖由 Sonic 於 14/1/2007 00:34 發表
......|||
你唔係咁用的咩?(對雙打毫無認識)

先讀對手唔攻擊你就強化
先讀對手攻擊你ge話就保護
不過通常都係由佢硬食一招,冇咁易死ge~
or犧牲一隻pm狂速攻對手pm,製造空間比另一隻pm強化
回復

......|||
你唔係咁用的咩?(對雙打毫無認識)
回復

原帖由 Sonic 於 14/1/2007 00:24 發表
你雙打有PM用原地踏步幫手強化姐
我地單打就要用挑撥來強化

如果只有原地先可以幫d pm強化
咁所有team咪都要加隻原地~~
唔好傻la...
回復

你雙打有PM用原地踏步幫手強化姐
我地單打就要用挑撥來強化
回復

原帖由 Michael198713 於 12/1/2007 16:42 發表
什麼是物攻專愛?在那可以買到?

我生了一箱半伊貝...為何全都是男性~沒女性?? = =""  (我想遺打呵欠- -")

為什麼里魚龍一定要學挑撥? 龍之舞~地震~冰牙~逆流而上......不行嗎?@@”

<<<こだわりハチマキ
攻擊* 1.5,但只可使用出場後(獲得此道具後)第一次選擇的招式
戰鬥塔用48bp換得

我生了一箱半伊貝...為何全都是男性~沒女性?? = =""  (我想遺打呵欠- -")
<<<半箱15隻好少姐....

為什麼里魚龍一定要學挑撥? 龍之舞~地震~冰牙~逆流而上......不行嗎?@@”
<<<個人認為這pm沒有需要用挑撥,你說的4招已經足夠
回復

回復

rest是什麼?

睡眠
我剛生了只黑鳥(可惜是女)~性格是+速-特防.......招打算戰鳥~近身拳擊~電光火石~蜻蜓回轉.........好嗎?
還是應把那招轉上保護?

電光可選擇轉成鳥羽甚至捨撞....
啟暴龍如果努力除了加物攻外~應加速嗎?
龍之舞~拳火~拳雷~地震......... 還是應把拳火轉做龍爪?
有需要用到替身/保護嗎? 用來提供時間出龍之舞...........

龍舞+冰拳+地震+崩石
龍舞要加速,sub不用.....
sub的話建議用運拳版....
如果努力+特攻與+速
招是 電池波~冷凍光~十萬~火焰嘖射~~~~咁好冇? =0=" (其實想入破壞光~~)

HP+特攻
回復