香港寵物小精靈村落 論壇

加入
查看: 1580|回復: 21
打印 上一主題 下一主題

巨鉗仔

如題,問既係配乜招好?(已遺傳銀色之風)
目前既係:
銀色之風
劍舞
金屬爪
切裂
原帖由 nikefootball 於 17/6/2006 22:24 發表

偵探nikefootball發現了隱形字
案件終於真相大白了XDD
(逃......)

收得太密就不好玩了
原帖由  於 17/6/2006 22:27 發表

oh..........被發現了.......
只是有某人將某龍的理念實行only........
作為版權費就收了一點~
/me esc

那麼你也收了我不少
/me esc
原帖由 nikefootball 於 17/6/2006 22:37 發表

SORRY,我又理解錯左
我中文E GA!!!
唔好睇少我XDDDDDDDD
(逃......)

中文E也不見得很差吧......(這個又不是太重要的科目)
我也好不了你多少XD
==============================================
正題:
原帖由 andy0322 於 17/6/2006 22:39 發表
咁我金屬爪換綱翼,切裂換報恩吧!

總覺得不怎麼好
的威力是102,本系的的威力是70 * 1.5 = 105
普通系的也不能增加打擊面(最多也只是對付火系精靈吧?),蟲+鋼的組合已經很好了
加上有點浪費招式空間呢,或許像上面的人說加會好點吧

回復

咁我金屬爪換綱翼,切裂換報恩吧!
回復

原帖由 andy0322 於 17/6/2006 10:34 PM 發表

我話左係唔用破光

SORRY,我又理解錯左
我中文E GA!!!
唔好睇少我XDDDDDDDD
(逃......)
回復

原帖由 nikefootball 於 17/6/2006 22:15 發表

好似進唔進化本身都冇得學鋼翼XD
http://pokemon.aucy.com/gba/pokemon.php?on=123
http://pokemon.aucy.com/gba/pokemon.php?on=212
一定要用招式機器XD

點解唔用報恩用破壞光XD?

我話左係用破光
回復

原帖由 nikefootball 於 17/6/2006 22:24 發表

(逃......)

oh..........被發現了.......
只是有某人將某龍的理念實行only........
作為版權費就收了一點~
/me esc
回復

原帖由 sapphire 於 17/6/2006 10:21 PM 發表

某S/H/D(?)也試過用牠來滅隊呢XD
對方的物防盾陣亡後就有派上場的機會了

別忘了你的是我的XD(逃......)

(逃......)
回復

原帖由  於 17/6/2006 22:16 發表

某戰術太熟面口了,只記得某龍曾用該戰術在NB把人炒過0:6.........
/me esc

------------------------------------------------------------------------------------------------------------ ...

某S/H/D(?)也試過用牠來滅隊呢XD
對方的物防盾陣亡後就有派上場的機會了

別忘了你的是我的XD(逃......)
回復

原帖由 sapphire 於 17/6/2006 22:08 發表
攻擊力雖高,但沒有高威力的物攻招式配合......

用接力型吧
+++攻擊技

此外,也可以試試吧XD
+/++ ...

某戰術太熟面口了,只記得某龍曾用該戰術在NB把人炒過0:6.........
/me esc

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
樓主應該是已生好了吧?這樣的話就實行不了以上的戰術........
回復

原帖由 andy0322 於 17/6/2006 10:08 PM 發表
但我個隻已進化,學唔到綱翼...

好似進唔進化本身都冇得學鋼翼XD
http://pokemon.aucy.com/gba/pokemon.php?on=123
http://pokemon.aucy.com/gba/pokemon.php?on=212
一定要用招式機器XD
原帖由 andy0322 於 17/6/2006 10:15 PM 發表
 +++
咁得唔得(唔想用破光就用秘力了XD,因為在battle frontier裏的AI用得好勁)

點解唔用報恩用破壞光XD?

回復