香港寵物小精靈村落 論壇

加入
查看: 1965|回復: 16
打印 上一主題 下一主題

pokemon 立體圖鑑 06

諗住聽日先一 set 買
點知今日有人幫我抽o左一隻
原來護士小姐都幾細粒
:p

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

嗚~~~~~~~好正 !
好有真實感 !
(我對比例呢o的太執著啦 XD
所以我先咁咪呢個 series o既 product

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

yes
加埋個小智佢地就仲正
可惜未有
不過 part 7 又有人形

登錄/註冊後可看大圖

將人形同 pokemon 擺埋一齊真係好有 feel
最緊要佢係按 scale 咁玩

by the way
TV 入面o的 scale 反而有o的唔岩
好似我貼o既 TV 圖入面咁
no. 205 應該高過綠衫個細路
可能同一個species 都有唔同o既 size 掛
咁都合情理o既
回復

原帖由 biscuits 於 8/5/2006 18:55 發表

成 set PC 拼埋一齊個感覺的確唔錯

我覺得成個pc比我的感覺唔錯, 算是咁多輯pm扭蛋中比較新concept, 所以我決定成set買....XDDD
我鍾意你SHOW TV圖, 再用扭蛋拼一次出黎(大菊花+JOEY)~XDD
可以MIX黎玩~^^
回復

原帖由 latios 於 8/5/2006 18:42 發表
我岩岩抽倒隻你右邊果隔pc

成 set PC 拼埋一齊個感覺的確唔錯
回復

原帖由 至愛啟暴龍* 於 8/5/2006 18:30 發表

個人同隻吉利蛋會一樣高的嗎..先生..不要傻了
TV之中..護士是比吉利蛋高很多..佢整矮左..樓上有講過啦..
按比例..點按呀..!!? 一樣同隻吉利蛋一樣高..
TV唔係啵..係GBA都唔會係一樣高囉...biscuits先生!

你睇清楚我打乜先啦
版主o個度又 re 錯我
我講緊o既唔係吉利蛋
係happiness
真係1.5m高 wor
(對於一個少女o既高度o黎講雖然係矮, 但係都正常)

加上
就當佢真係做得細o左
我只係因為呢個 series 話明按比較 1/40 我先先入為主
但你一o黎就以為我講緊"點解個人(product咁細粒"
我完全唔係講緊o個樣野
咁討論緊係有誤會
我知你講緊咩
之後我咪清晰我o既意思
其實你只係好簡單一句 "佢整矮左..佢實際冇咁矮" 咁咪得
根本唔駛講咁多野

回復

我岩岩抽倒隻你右邊果隔pc
回復

原帖由 biscuits 於 8/5/2006 18:07 發表

唉.......
你明唔明呀
我唔係講緊個 product 做得佢細粒
我一早已經 assume o左個人同 pokemon 都係按比例
講真, 護士實際幾高我真係唔知, 我只係 assume
個 product
佢同 happiness 一樣咁高 (1.5m)
...

個人同隻吉利蛋會一樣高的嗎..先生..不要傻了
TV之中..護士是比吉利蛋高很多..佢整矮左..樓上有講過啦..
按比例..點按呀..!!? 一樣同隻吉利蛋一樣高..
TV唔係啵..係GBA都唔會係一樣高囉...biscuits先生!
回復

原帖由 至愛啟暴龍* 於 8/5/2006 17:57 發表

都講左護士小姐矮..係因為呢個扭蛋係注重既no人物而係pokemon..
其實我講咁多你係咪一d都吸收唔到...

唉.......
你明唔明呀
我唔係講緊個 product 做得佢細粒
我一早已經 assume o左個人同 pokemon 都係按比例
講真, 護士實際幾高我真係唔知, 我只係 assume
個 product
佢同 happiness 一樣咁高 (1.5m)
所以我先話佢原來o向 TV 度係咁細粒 (矮)
如果真係要駁我o既
就拎官方資料話我知佢護士實際高度係幾多
先話佢個 product 做得佢細粒
唔好空口講白話
by the way. 我一直都唔係講緊佢個 product 做得細粒
你硬係要將我意思調轉

回復

原帖由 至愛啟暴龍* 於 8/5/2006 17:56 發表

先生...請問我真的是一個版主嗎..你話我係版主..我都好THX你既...
可惜我唔係一個版主..SO..係冇呢個權利黎刪你張圖..我只係模範會員!!

請睇清楚
我QUOTEo既係小帝
XDDDDD
回復

原帖由 biscuits 於 8/5/2006 17:56 發表

可能誤會o左
我講o既粒細
即係話護士小姐 "矮"

都講左護士小姐矮..係因為呢個扭蛋係注重既no人物而係pokemon..
其實我講咁多你係咪一d都吸收唔到...
回復