香港寵物小精靈村落 論壇

加入
查看: 1354|回復: 5
打印 上一主題 下一主題

又一奇怪

小遙既細路小正在AG第一集只有9歲不可以有PM,但他跟了小智禁多集無10歲咩?
原帖由 biscuits 於 8/5/2006 16:44 發表

請留意
" 當 " pokemon o既一集相當於現實時間o既一日
我只係當.......xddddd
呢個只係誇張手法去講一件事
都係一句
唔駛太深究

你只係當姐..
呢個唔算又一奇怪..有人己經出過類似的post!!
仲有..有人話過.係第十幾集..己經話左係2個月到..
我計佢15集2個月啦..275集都3年..
姐係小霞係15歲到架啦..
經過ag..差唔到17 - 18歲..(小霞非常成熟的了.)
而小正佢根本唔係博士個到..就算夠10歲都冇人比野佢啦
係咪先!?..靠捉既..8歲己經可以..
佢唔係冇pm..佢係有pm架喎..基拉祈算架!!!
回復

原帖由 Royal 於 8/5/2006 15:57 發表

AG(第二輯)至今只播到第174集
如果「PM既一集相當於現實時間既一日」既話
小正仍然未夠10歲係十分正常(一年有365日)
而小霞由出現至今也只有一歲多一點的增長
(因小霞從第一輯已出現)

不過,在PM ...

請留意
" 當 " pokemon o既一集相當於現實時間o既一日
我只係當.......xddddd
呢個只係誇張手法去講一件事
都係一句
唔駛太深究
回復

原帖由 biscuits 於 8/5/2006 13:22 發表
算啦
當 pokemon o既一集相當於現實時間o既一日
隔o左咁耐
小霞o既身形都冇理由一o的變化
呢類型o既問題
都係唔好深究
這只是給細路看的動畫

AG(第二輯)至今只播到第174集
如果「PM既一集相當於現實時間既一日」既話
小正仍然未夠10歲係十分正常(一年有365日)
而小霞由出現至今也只有一歲多一點的增長
(因小霞從第一輯已出現)

不過,在PM裏有不少情節也是主角們在PM中心借宿一宵
故「PM既一集相當於現實時間既一日」未必成立
回復

算啦
當 pokemon o既一集相當於現實時間o既一日
隔o左咁耐
小霞o既身形都冇理由一o的變化
呢類型o既問題
都係唔好深究
這只是給細路看的動畫