香港寵物小精靈村落 論壇

加入
查看: 1016|回復: 5
打印 上一主題 下一主題

恐怖既一日

我朝早起身沖涼後,食完野後.....
我去打理D龜啦,我見到個野食兜有D野食佢地右冇食,右枯曬,我咪扲起囉,我就dum去垃圾桶啦,(故事而家先開始),我有時會比D羅白比佢地家ma,右有D羅白喎,我都諗算啦,唔攪啦,但唔知點解我右好想攪喎,跟住我咪攪囉......當我扲起D羅白,我就一路尖叫,一路跑,一路除手套,dum左手套跑去個sofa到bod地,搵件3gum住,阿媽問我做咩,我就話有......有......有......蟲呀,當然就唔係我攪,係爸媽攪啦,白色一條條,右有D蛋呀,一大堆嫁,好恐怖嫁,但我唔知點解我係咁笑呀,可能我驚到笑啦,我家姐右笑,哈哈哈哈...我見到D飯都驚呀...

回覆呀

我個d係陸龜呀...
唔係巴西龜...
回復

原帖由 黑暗小魔星 於 2006-1-24 07:46 PM 發表
嘩!d蟲會唔會係蚊既幼蟲黎架!佢地想係你屋企個龜既野食兜落地生根,驚驚呀

NO呀
蚊既幼蟲係水到+ma
+_+
回復

嘩!d蟲會唔會係蚊既幼蟲黎架!佢地想係你屋企個龜既野食兜落地生根,驚驚呀
回復

原帖由 *﹏綾 於 2006-1-22 08:35 PM 發表
=口=” ,,
不過為什麼在後半部好像說得很輕鬆似的 ,,
ANYWAYS ,, 如果真是看到的話真的是很恐怖囉 ,, ><”

是不是蘿蔔給蟲咬?? 那些龜有沒有事??

是不是蘿蔔給蟲咬??我諗係呀,不過唔知點解會有
那些龜有沒有事?? 冇事呀,好生猛,多謝關心
回復

=口=” ,,
不過為什麼在後半部好像說得很輕鬆似的 ,,
ANYWAYS ,, 如果真是看到的話真的是很恐怖囉 ,, ><”

是不是蘿蔔給蟲咬?? 那些龜有沒有事??
回復