香港寵物小精靈村落 論壇

加入
查看: 2289|回復: 5
打印 上一主題 下一主題

十八之國冒險記(更新日期1月29曰06年)

十八之國冒險記

簡介:在精靈世界中有十八個國家,十七個國家都是有精靈守護神,而第十八個國家比較特別不是凡人可以進入的也沒有精靈守護神,但十七個國家的精靈守護神突然
反常,為了令全部守護神正常於是比超就踏上旅程了。

人物
比超(小超)(no.172):雷之國王子

登錄/註冊後可看大圖

小火龍(no.004):火之國王子

登錄/註冊後可看大圖

小鉅鱹(no.158):水之國王子

登錄/註冊後可看大圖

木守宮(no.252):草之國王子

登錄/註冊後可看大圖

------------------------------------------------------------------------
地殼龜(no.328):地面國王子

登錄/註冊後可看大圖

棉花雀(no.333):飛行國公主Teal

登錄/註冊後可看大圖

伊貝(no.133):普通國公主

登錄/註冊後可看大圖

由基拉(no.246):岩石國王子

登錄/註冊後可看大圖

超能女(no.280):超能力公主

登錄/註冊後可看大圖

拳擊小子(no.236):格鬥王子

登錄/註冊後可看大圖

化石蟲(no.347):蟲之國王子

登錄/註冊後可看大圖

波音蝠(no.41):毒之國王子

登錄/註冊後可看大圖

球海獅(no.363):冰之國王子

登錄/註冊後可看大圖

獨眼蟹(no.374):鋼鐵國王子

登錄/註冊後可看大圖

骨骼犬(no.228):惡之國王子

登錄/註冊後可看大圖

鬼斯(no.92):鬼之國王子

登錄/註冊後可看大圖

寶寶龍(no.371):龍之國王子

登錄/註冊後可看大圖

正極超(正超)

登錄/註冊後可看大圖

:雷王的兒子,正超是哥哥,負超是弟,他們是比超的哥哥
負極超(負超)

登錄/註冊後可看大圖

比卡超(廣超)

登錄/註冊後可看大圖

------------------------------------------------------------
火國:
----------------------------------------------------------------
水國:
-----------------------------------------------------------
草國:
-------------------------------------------------------
地國:
-----------------------------------------------------
飛國:
-----------------------------------------------------
普國:
岩國:
超國:
----------------------------------------------------
格國:
蟲國:
---------------------------------------------------
毒國:
冰國:
---------------------------------------------------
鋼國:
----------------------------------------------------
惡國:
-----------------------------------------------
鬼國:
龍國:
--------------------------------------------------------
無分類:
-------------------------------------------------------

序章   光

在這個精靈世界共有十八個王國人人都和諧無間
突然,一道光閃過
小超(比超):父王,個d係咩呢嫁????
雷之國國王:唔知呢,可能係流星啊~
雷之國王后:阿仔,咁快d許願啦!!願望星會收到嫁!!!!
小超:咁我許願啦~
之後有多左幾粒星,之後舜間好多好多星閃過
小超:發生咩野事啊???父王,母后
雷后:可能係流星現像
雷王:唔係啊,我諗應該係有事發生左啊~
突然震一震,之後停左
小超:唔得,我要出去睇下啊
雷王,雷后:小心d啊~小比超~~
小超:廣超哥哥!!!
廣超:咩事啊?小超~
小超:我...我...我見到d野啊
廣超:係咪指d流星啊?
小超:係啊!!!
廣超:其實依件事我都覺得好怪~
正超:廣超哥哥!!守護神突然間反常啊!!
負超:各國都出現一道光柱啊!!!
廣超:咩野話?要話比父王知先得啊!!!
到左王宮........
廣超:父王!!不得了啦!!!全部守護神都反常啊!!!!
同各國都出現一道光柱啊
雷王:吓?!唔通同d流星有關??
廣超:父王,咁即係d流星.........
雷王:睇來我一定要搵人去各國秘密睇下有無事發生先得!!!
小超:父王不如我去啦~
雷王:點解啊?
小超:大哥,二哥,三哥都去過各國,籍住依個機會我想去下啊!!
雷王:咁好啦!即刻準備特殊車!!!小超你坐在裡面就得架啦!!
小超:知道啦父王!!!
雷王:依部車外表係得人的身型,但佢裡面係個超大空間幾多人都得
無限供應食物,可以無人或有人駕駛的,又防火,硬物等,撞唔爛的
海陸空階可,完全無事~
小超:多謝父王!!!
雷王:好啦~要起行啦~
雷后:要小心啊!!
廣超:我隨時可以用空間環過來幫你的!!!
正超:有唔明可打電話打比我的~
負超:我隨時可以提供資料比你的~
小超:我會小心的了!!再見!!!
小超就坐住特殊車走左啦~

序章完

點解比卡超有個名係叫廣超既?= ="
我竟然唔知...........
回復

呃~
一開始我就覺得好似戰記~
= =
回復

哈哈^0^~~~~終於完成序章了=.=
by1月29日06年

回復

=.="

樓主好似寫左好少bor
回復

下~樓主好似寫左好少bor,+油