香港寵物小精靈村落 論壇

加入
查看: 1511|回復: 27
打印 上一主題 下一主題

努力值問題

比方說 我有一隻比卡超 我提升他的速度努力值 速度升到225(最高點?)速度在升等時最多加七速但到我想升特攻努力值時 打那這加特攻努力值的怪 速度竟+2~3
我想問:如果想升速麼時 是否不只把努力值升到最高 而家還要一直打該努力值的精靈 還有 如一直打那些怪不是很難升嗎 我是否中間出錯 我還想知道你們把一隻寵物小精靈升滿一種努力值後 立該轉升另一個努力值 情況是否和我一樣

[ Last edited by £戩§ on 2005-9-16 at 05:18 PM ]
Originally posted by zero2005 at 2005-9-25 04:04 PM:
我想問點先可以知到自己努力值係幾多,同埋點知自己打怪會升咩努力值?

打咩獸升咩努力值aucy有講,不過想知練到幾多就冇人會知,因為努力值係隱藏的東東
回復

我想問點先可以知到自己努力值係幾多,同埋點知自己打怪會升咩努力值?
回復

Originally posted by £戩§ at 2005-9-24 06:45 PM:
我諗到一個問題...如果我有5個學習機器 裝晒落我要升果d精靈度 之後搵隻勁寵黎幫佢地升努力值 當我升努力值果d野係+1 咁係咪5隻一齊+@@???

首先我諗我應該話比你知,只要吸到經驗值的話,都會加到努力值orz
回復

我諗到一個問題...如果我有5個學習機器 裝晒落我要升果d精靈度 之後搵隻勁寵黎幫佢地升努力值 當我升努力值果d野係+1 咁係咪5隻一齊+@@???
回復

Originally posted by Kimo at 2005-9-22 08:07 PM:
我想問問什麼是種族值=.="Aucy的網有寫的嗎還有我在Aucy個網睇
>>種族值基本上劃分了pm的能力,例如超夢有154特攻種族值,所以佢特攻特別高

【GBA精靈】果時 左手邊有個能力表係咩黎 點睇=-=
&g ...

oh....thank you
Orz
我有隻鐵金暴龍升攻努力255同埋特防255
係咪好似有d唔合理= =?
回復

我想問問什麼是種族值=.="Aucy的網有寫的嗎還有我在Aucy個網睇
>>種族值基本上劃分了pm的能力,例如超夢有154特攻種族值,所以佢特攻特別高

【GBA精靈】果時 左手邊有個能力表係咩黎 點睇=-=
>>這就是pm的種族值

仲有個【GBA能力】咪睇打咩寵有咩既努力值既 努力值果排野左手邊有HP 攻 防 特攻 特防同速既數值 咩黎架)
>>打倒lee隻pm後會得到相應的努力值
回復

Originally posted by BENNY2 at 2005-9-22 06:01 PM:

係丫,用你最勁o個隻出黎幫升啦~

咁都得= =+真係今日先知..@@
謝謝各位的解答^^"
(順路的話 我想問問什麼是種族值=.="Aucy的網有寫的嗎還有我在Aucy個網睇
【GBA精靈】果時 左手邊有個能力表係咩黎 點睇=-= 仲有個【GBA能力】咪睇打咩寵有咩既努力值既 努力值果排野左手邊有HP 攻 防 特攻 特防同速既數值 咩黎架)
回復

Originally posted by £戩§ at 2005-9-22 05:52 PM:

咁姐係連隻精靈都唔洗出黎@@?
好正啵

係丫,用你最勁o個隻出黎幫升啦~
回復

Originally posted by BENNY2 at 2005-9-21 07:18 PM:
就算是用學習裝置都可以有努力值(是每人一份,不是分半)

咁姐係連隻精靈都唔洗出黎@@?
好正啵
回復