香港寵物小精靈村落 論壇

加入
查看: 2908|回復: 31
打印 上一主題 下一主題

[求助] 飼育家請進 - 關於生蛋

我係生蛋哩方面的確係新手 所以入黎答我既朋友..希望你地唔好介意我問到篤... ><

我睇完以下哩個教生蛋既POST都依然唔係好明有D地方...
「回歸原點的精靈飼育家嗎(?),那只是打破一切暴力飼育法」
https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/forum.php?mod=viewthread&tid=120568
我唔明既地方係「3.孵蛋的方向與目標」 個原理..

我想生隻5V對項/6V既火神蟲 請問我接下來應該點做?
(5V對項= HP,D,SA,SD,SP) 性格: +速-攻
我現在有2隻3V,2隻4V既火神蟲(退化版):
1: SA,SD,SP (女)
2: HP,A,SA,SP (男)
3: A,D,SA,SD (男)
4: D,SA,SP (女)
有紅線 有不變石 但係冇強制遺傳單項個體值果6件道具

希望各位可以解釋清楚比我聽><
新手想靠自己練成自己dream team 唔想靠r人地5v寵
Laradox 發表於 9/12/2014 11:23 PM
FC戈度我搞錯左d野 sorry

搵到D島了.THX@@
回復

leocyc2006 發表於 9/12/2014 10:37 PM
乜無咩= =?
我果次同FD交換要入左FC先得...

FC戈度我搞錯左d野 sorry
回復

Laradox 發表於 9/12/2014 08:40 PM
唔需要,你連wifi係咪PSS 個Internet都連左?
新聞個頁有冇新郵件?
同埋oras重有FC?

乜無咩= =?
我果次同FD交換要入左FC先得...
回復

leocyc2006 發表於 9/12/2014 08:36 PM
岩岩CONNECT WIFI唔見有= ="
係咪要有大家FC既人先得...

唔需要,你連wifi係咪PSS 個Internet都連左?
新聞個頁有冇新郵件?
同埋oras重有FC?
回復

Laradox 發表於 9/12/2014 07:19 PM
每日過12點,所有Mirage Spot會刷新一次,如果你唔連上wi-fi的話,每一日就只會多一個新ge Mirage Spot, ...

岩岩CONNECT WIFI唔見有= ="
係咪要有大家FC既人先得...
回復

生蛋生活又開始,
回復

leocyc2006 發表於 9/12/2014 07:06 PM
係邊個位置架...有無限定時間先出現?

每日過12點,所有Mirage Spot會刷新一次,如果你唔連上wi-fi的話,每一日就只會多一個新ge Mirage Spot,
只要一連上wi-fi,自己個地圖就會將其他人ge Mirage Spot都加入來。

就咁喺地圖上係見唔到的,你要騎拉帝周圍飛,通常Mirage Spot都係喺最外圍,你會見到有粒紅色光點喺上空,但亦都有Mirage Spot喺地圖中間ge海上面。
回復

係邊個位置架...有無限定時間先出現?
回復

leekt1991 發表於 9/12/2014 06:32 PM
我想問下百變怪係邊到捉?

要騎拉帝搵Mirage Island.
回復