香港寵物小精靈村落 論壇

加入
查看: 2910|回復: 7
打印 上一主題 下一主題

ORAS同XY 比較兩者的二週目,邊版多野玩D?

其實係咁,小弟剛剛玩爆了XY(一年前買 ), 並且已經買了ORAS,但未正式玩.

之後發現原來XY 既二週目戲情並唔多(非常失望...)
只有MEW2,三聖鳥其中一隻,Z龍 (共三隻神獸可以捉)
反轉屋,對戰城堡同對戰宅第?? (對戰城堡用黎刷錢?)
四天王又沒有強化. (要練到100LV都不知道打什麼好)
對帥哥既戲情完全無興趣(感覺係玩黎都曬時間,做完都唔知有咩拎)

家陣除左生蛋同挑戰對戰宅第都唔知有咩做...

想問下各位 應不應該開始玩ORAS,至少ORAS二週目都要大把神獸刷
同埋仲想問既係ORAS有冇對戰宅第,如果有,真係唔想係XY曬時間
THX A LOT!
個人覺得os有華麗大賽都好好多
回復

oras博士係咁被追
回復

XY二週目要素的確是比較少
但我覺得國際警察劇情內容比本篇有趣呢
回復

好明相比起來說 : 係 ORAS 比 xy  多野玩D!
回復

錢既用途...精靈球TM香爐噴霧都要刷一刷, ORAS無衫買, 最主要都係DEXNAV要哂好多噴霧
回復

music 發表於 8/12/2014 12:31 PM
XY 既二週目新增既設施只有一個有SAFARI同對戰宅第既城市, 劇情只有一個係中城行到頭都暈都係得個桔既帥哥 ...

首先多謝你既解答,我都係打算進軍oras,唔再曬時間係xy 2週目到(而且生蛋方面oras方便咁多)
只想問多句,錢方面係xy 就主要係買精靈球同買衫扮靚
Oras有咩用,會唔會話要刷錢咁呢
回復

XY 既二週目新增既設施只有一個有SAFARI同對戰宅第既城市, 劇情只有一個係中城行到頭都暈都係得個桔既帥哥事件, 搵MEGA石, 同捉3隻神獸

反轉屋,對戰城堡一周目就有

XY 要賺錢係易過ORAS好多(但相對物價係超高), 裝備金幣, 開OPOWER狂打中城3星餐廳較岩回合數就好快變富豪, 買野唔駛睇價錢牌

賺經就都係裝備經驗蛋, 開OPOWER狂打中城3星餐廳,

ORAS二周目新增既有對戰宅第, 一站式生蛋(生蛋屋, 廢人LOOP, IV CHECKER), DELTA章,  搵MEGA石, 洗唔完既神獸, 去幻島搵TM(我20號就爆機到而家6個幻島先有既TM仲差95號...), DEXNAV..... 元素係多過XY

賺經就加有18隻HEALING WISH 100LV幸福蛋3打秘密基地(基地入面既人一日只可以打一次), 賺錢就打強化後個個都識MEGA既四天王, 餐廳既話一日只可以打一次, 所以賺錢麻煩D

想玩落去就買吧
回復