香港寵物小精靈村落 論壇

加入
查看: 2074|回復: 33
打印 上一主題 下一主題

孵唔到精靈..求救><

本來孵蛋幾順利,但最近一直孵唔到精靈..
唔知咩問題??我本來以為係因為人地傳俾我再生蛋先孵唔到
但我試過自己既精靈生
結果又係孵唔到- -
點解丫???求救求救!!!><
沒事就好,不過其實唔洗咁辛苦,
有O-power同炎之身體/熔岩盔甲既精靈就會快好多

O-power教學
https://proxy.archiver.hkpnve.pokebeacon.com/viewthread.php?tid=120650
回復

thx 各位大大提供意見 今朝經過半個小時勞動不停走終於出世
長期生唔到可能係我長期帶住蛋在戰鬥屋跑同打 步數距離太短 加上係捉完火鳥後@@
感謝哂
回復

回復 29# johnsze

係, 不過注意二段同終進先係FLAME BODY初段未係
係,正常交換無問題
回復

請勿連帖

另外mystery egg 就是指之前有客測試修改器時無意之間在交換時生產的bad egg
這egg是個無效的代碼,不能戰鬥放生丟棄交換和hatch,總之就是沒用
放在箱子中的話會污染同箱裏的所有精靈將其轉變成和它一樣的bad egg
不記得是否會跨箱傳染啦,但是看你不知道wonder trade的情況下應該和其無關

另外想放圖上來的話先拍攝一幅,然後用imageshack啥的圖片上傳後,將圖片網放在代碼 [img]  裏即可
回復

回復  numind

唔識放相上黎@@
johnsze 發表於 21/11/2013 09:11 PM
step 1. 開個 photobucket (或其他相近功能) 嘅 a/c
step 2. upload 張相上 photobucket
step 3. 張相係 photobucket 有條 link, copy and paste 上來
回復

火鳥都係火之身體?
咁我一陣試試先~
回復

回復 26# numind

唔識放相上黎@@
回復

回復 24# musicwing

即係如果我同互加咗FC既人交換就唔關事吧??
回復

其實...不如你影張相上黎睇下
聽你咁講真係冇人知點解會咁...有圖會清楚好多
回復