香港寵物小精靈村落 論壇

加入
查看: 5734|回復: 42
打印 上一主題 下一主題

香港 Pokemon XY 試玩會 (28/9 現場報道)

現場無咩人。。
好快就玩完-,-

試玩簡介:
15分種時間比你玩

功能:
1. 首先一定係遇比卡超, 冇得換精靈
2. 打完隻比卡就可以捉精靈同換伊貝打...
3. 大家可以騎下精靈
4. 同埋唯一特別功能, 可以餵隻精靈食野
5. 到打博士就會MEGA進化..
6. 完

注意:
遇精靈/戰鬥到甘上下, 會自動轉去塭博士...
如果大家想玩耐D, 可以打怪打慢D...
慢慢行下HEA下...
因為打完博士就要走...

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

相信大家都好期待玩XY..
係呢個星期六日, 會有XY試玩會...係西九龍中心....

有冇人會去呢??
我..............................................唔去

登錄/註冊後可看大圖
本人也有在星期日試玩,早上10點15分左右,人數不算很多,但比想像中熱鬧,遊戲中不能查看精靈詳細資料,獲得的新情報:推測妖伊貝特攻/妖精之風威力不俗,
另外啓暴龍出龍抓時右手會有揮動,這和宣傳片看到的「不同招不同動作」情報相同,不能算新情報= =
但試玩後心情更加興奮期待!
回復

好鬼討厭香港,都唔知點解香港人要對寵物小精靈咁有偏見,要話寵物小精靈幼稚,佢地又無代代玩開,又無追開 ...
杏加橙 發表於 29/9/2013 11:16 PM

我唔知你邊到睇到D人對PKM有偏見啦...不過要講既係,一部份人唔中意PKM唔代表全部人都係.
你睇到既可能只係一少數人咁..
例如,有D聰明既人會睇唔起D好蠢既人,排斥佢地,但有D會肯接納佢地,教佢地
代入番,1D人覺得自己好成熟,覺得玩PKM會變得好幼稚...有D又會諗只係一種娛樂咁.
可以話同個人既personality,values有關
日常生活入面一定會有偏見既存在,唔止係香港
個人就覺得係街拎住部NDS打機冇乜所謂...
都係心態既問題,你好介意人地點睇你,所以你就唔會玩
但我就係"理得人地點諗"既人,何必收收埋埋...而且人地都唔會理你啦..大家3唔識7
小朋友見到咪由佢地開心下囉...你唔想比佢地見到你可以企係到玩架?佢地又唔夠你高..
回復

回復 40# ken1ken123

本人持有的NDSL己經再於沒有帶出街玩,而且又試過差少少弄不見的情況出現,所以從始以後沒有帶NDSL出街玩了。
回復

我平時出街都會玩
不過多數人都唔會理我
不過D小朋友見到我玩PM
都會走過黎睇
我記有一次有兩個外國既小朋友見到我玩PM超興奮XD
回復

我覺得依家的細路多數只會玩ONLINE GAME的,對POKEMON的認知都唔多,
而玩開POKEMON的細路到依家都變左大孩子了,大家可能覺得咁大個仲玩POKEMON,
驚比朋友話幼稚,所以寧願一個人自己玩,都唔會去公眾地方玩囉.

認同, +1,我有時候放假去香港玩幾日,當我坐MTR的時候,會拿部nds出來玩pokemon,然之後D細路個個都望哂過黎大大聲甘問呢隻係咩呢隻係咩game哩的..............有點兒那個!!!!!!!!  @_@
回復

kennyso123 該用戶已被刪除
回復

回復 杏加橙

只能夠怪他們對寵物小精靈無知的,就此原諒他們啦!
回復

好鬼討厭香港,都唔知點解香港人要對寵物小精靈咁有偏見,要話寵物小精靈幼稚,佢地又無代代玩開,又無追開 ...
杏加橙 發表於 29/9/2013 11:16 PM

贊成!
其實電視都幾好睇
GAME 又好玩!
回復

好鬼討厭香港,都唔知點解香港人要對寵物小精靈咁有偏見,要話寵物小精靈幼稚,佢地又無代代玩開,又無追開劇集,咩都唔知就要杯葛喜歡寵物小精靈既人,話人低b,日本同美國都不知幾多人愛玩寵物小精靈
回復